La reforma del pavelló poliesportiu Pablo Herrera ja està finalitzada. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, acompanyada del tinent d’alcalde del Grau, Rafa Simó; el regidor d’Esports, Omar Braina; i de tècnics municipals, ha assistit a la recepció de les obres.

Es tracta de la rehabilitació d’una instal·lació del Grau que “atén una demanda històrica dels usuaris i que ha assumit l’Ajuntament amb una inversió de 321.100 euros”. “És la primera reforma integral del pavelló des que es va construir en 1982, després de diverses actuacions menors de manteniment”, segons ha detallat l’alcaldessa.

“És una satisfacció poder recepcionar aquesta obra, que ens va generar molts problemes per la propietat. Vull recordar que és una instal·lació de la Diputació i que per a poder invertir vam haver de demanar la cessió. Finalment, l’Ajuntament va aconseguir la cessió per 25 anys, que és el mateix període de temps per a poder amortitzar la inversió que s’ha fet en aquest”, ha explicat Marco.

El tinent d’alcalde del Grau ha recalcat que s’han fet “actuacions d’emergència, en el sostre i la pista, per a evitar les goteres” i que l’important és que “els usuaris i usuàries ja puguen utilitzar aquestes instal·lacions en millors condicions”. I el regidor d’Esports, per part seua, ha posat l’accent “en el fet que aquest Ajuntament compleix la seua paraula”. “Vam dir que arreglaríem Castalia i el Pablo Herrera i ho hem fet, així com millorarem la resta de les instal·lacions esportives”.

El projecte d’obra, que ha tingut una duració d’unes sis setmanes, ha consistit en la substitució de la coberta, amb una superfície de 1.760 metres quadrats, la qual cosa evitarà les filtracions i humitats que impedien la pràctica esportiva amb normalitat. En concret, han retirat l’antiga estructura (consistent en dues xapes simples d’acer galvanitzat i una carpa intermèdia d’aïllament tèrmic) i han col·locat una nova coberta, tipus sàndwitx, la qual cosa afavorirà l’evacuació de l’aigua de pluja, així com el nou canaló que s’ha posat. Així mateix, per a facilitar el manteniment de la coberta s’ha instal·lat una escala interior.

A més, també s’ha substituït tot el paviment del pavelló perquè l’anterior presentava desperfectes que dificultaven el joc. S’ha intervingut en una superfície total de 1.102 metres quadrats.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.