L’Ajuntament de Castelló ha recepcionat avui les obres que han suposat l’adequació dels solars on es reubicaran els col·legis Herrero i Vicent Marçà durant les obres de renovació contemplades pel Pla Edificant. D’aquesta manera, ambdós espais han quedat preparats per a que s’inicien els treballs de muntatge de les aules provisionals a partir del pròxim dilluns, 28 de desembre.

El solar situat al carrer Riu Ter es destinarà a la reubicació de l’alumnat de l’Herrero. En aquest espai, el consistori ha realitzat una inversió de 128.000 euros per al condicionament d’un solar que és de titularitat municipal i que ha estat asfaltat, amb un espai de terra reservat per al pati. També s’ha instal·lat una tanca amb dues entrades, bancs, papereres i els serveis de subministrament de llum i aigua per al correcte desenvolupament de l’activitat lectiva.

En el cas del l’espai on es traslladarà l’alumnat i el professorat del CEIP Vicent Marça mentre duren les obres de reconstrucció del centre, el consistori ha invertit 52.000 euros, una xifra que se suma al lloguer la Regidoria d’Educació pagarà per aquest solar mentre duren les obres al centre.

L’alcaldessa, Amparo Marco; el regidor d’Educació, Francesc Mezquita; i el regidor d’Urbanisme, José Luis López, han assistit a l’acte de recepció de les obres, un tràmit que s’ha formalitzat amb signatura d’aquest últim. Així mateix, Mezquita ha lliurat les claus d’ambdós espais a les empreses que assumiran el muntatge de les prefabricades per adjudicació de la Conselleria d’Educació.

“La recepció de les parcel·les per a la instal·lació provisional de les aules dels col·legis Herrero i Vicent Marçà que hem fet hui és un un pas més en la millora de les infraestructures educatives de Castelló. Des de l’Ajuntament hem col·laborat al màxim per a impulsar un pla Edificant perquè els nostres xiquets i xiquetes tinguen les escoles en les millors condicions”. “Continuem avançant en la millora dels col·legis i és una bona notícia i una inversió de futur per a tota la ciutat”, ha recalcat Marco.

Per al regidor d’Educació, «els projectes de renovació i reconstrucció que contempla el Pla Edificant per a Castelló són una absoluta prioritat per al govern, ja que suposen el futur de l’ensenyament públic a la nostra ciutat». «La inversió més important que podem fer és en l’educació dels nostres xiquets i les nostres xiquetes i en millorar els espais on es desenvolupa eixa educació i les condicions del personal que hi participa en el procés. Tot açò és el que preten un pla tan complex com ho és el Pla Edificant, una la vertadera aposta de futur en què treballem plegades l’administració municipal i la Conselleria d’Educació per millorar de manera integral la xarxa d’escoles públliques de Castelló», ha incidit Mezquita.

Per part seua, el regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha posat en valor tot el treball realitzat per a poder recepcionar aquests solars en els quals s’instal·laran les aules, en els quals s’han invertit prop de 180.000 euros per a condicionar-los al seu nou ús”. Així mateix, López ha posat l’accent que aquestes obres que contempla el pla Edificant, no sols milloraran les infraestructures educatives de Castelló, sinó que en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica per la covid-19, suposaran una important injecció en l’economia local”.

Pel que fa a les obres de renovació dels dos centres, les del Vicent Marçà han estat adjudicades per 5,8 milions d’euros i tenen un termini d’execució de 15 mesos. La reforma de l’Herrero costarà 3,3 milions d’euro i s’executaran entre 2021 i 2022. Recentment, el ple municipal també va aprovar per unanimitat la sol·licitud de competències per a la renovació del Mestre Canós, en el marc del Pla Edificant.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.