Transició Ecològica estudia vies de col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes per a impulsar la rehabilitació sostenible

  • El regidor Fernando Navarro comparteix amb l'entitat col·legial l'estratègia de regeneració urbana

VilaWeb

Redacció

22.06.2020 - 17:12

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha mantingut una reunió amb el president del Col·legi Territorial d’Arquitectes, Ángel Pitarch, per a compartir l’estratègia de regeneració urbana i estudiar possibles vies de col·laboració per a impulsar una rehabilitació sostenible. La Regidoria de Fernando Navarro treballa en un model integral que abasta millores en accessibilitat, eficiència energètica i autoconsum i treballa en la posada en marxa d’iniciatives que mobilitzen fons públics i privats que promoguen actuacions al parc immobiliari.

El regidor de Transició Ecològica ha tractat amb el representant dels arquitectes de Castelló el document estratègic encarregat a la consultora Ecoperspectivas, ha subratllat que dues terceres part dels edificis de la ciutat tenen deficiències en eficiència i accessibilitat i que ara, a més, “en el context de la covid-19, la rehabilitació es presenta com un possible motor de la recuperació econòmica”. Navarro ha ressaltat que tant el Ministeri de Foment com la Generalitat han llançat importants línies ajudes públiques per a finançar projectes de rehabilitació i que el futur Pla General aposta per la “ciutat compacta” i per centralitzar les actuacions al parc immobiliari existent.

El regidor i el president del col·legi han abordat quines mesures serien necessàries per a incentivar inversions en reformes d’interior i quina col·laboració podrien dur a terme i han coincidit que aquest sector pot convertir-se en un dinamitzador d’activitats econòmiques de Castelló com la construcció o la ceràmica.

Navarro ha subratllat que l’estratègia de rehabilitació sostenible planteja una nova ordenança de rehabilitació que unifique i simplifique les existents, bonificacions fiscals, convenis amb entitats de crèdit o un fons d’ajudes públiques que estimulen a la iniciativa privada, i recorda que aquesta experiència ja s’ha realitzat amb èxit a Madrid amb el programa MAD-RE o en Santa Coloma de Gramanet amb “Renovem els Barris”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem