A Castelló, com a la resta del País Valencià, la campanya oficial per els dobles eleccions, valencianes i espanyoles, del dia 28, es van obrir amb comentaris de tots els gustos sobre l’enquesta del CIS, que preveu la repetició del Pacte del Botànic, amb un 30% per als socialistes, un 16’9 per a Compromís i un 8’6 per a la confluència d’Unides Podem i EUPV, mentre deixa els dos grups de dreta actualment presents a Corts, CS i PP, molt per darrere d’aquest Pacte, ni tan sols comptant amb l’extrema dreta, que entraria amb més del 6% de vots.

En aquest context, i pel que fa les candidatures que tenen actualment representació a les Corts i al Congrés i Senat, els socialistes Susana Ros i Artemi Rallo, caps de llista al Congrés i al Senat, així com la número dos a les Corts, Maria José Salvador –el número u és l’actual president de la Generalitat, Ximo Puig, que lògicament era a València– van fer l’enganxada simbòlica a la plaça que hi ha al davant de la seua seu. Una cosa semblant, però al centre de la ciutat, van fer els candidats de Compromís, Vicent Marzà, cap de llista a les Corts i Marta Sorlí, número u al Congrés, mentre que el primer candidat d’aquesta formació al Senat, Jordi Navarrete, era a Vinaròs, la seua població. I Unides Podem-EUPV van fer l’enganxada prop de la seua seu de la Ronda Millars, amb Marisa Saavedra, cap de llista al Congrés, i Irene Gómez, primera candidata a les Corts.

Pel que fa als grups de dreta, el PP va iniciar campanya a la plaça Santa Clara, amb el cap de llista a les Corts, Miguel Barrachina, i la primera candidata al Senat, Salomé Pradas. I CS havia quedat a la plaça Maria Agustina, amb la cap de llista a les Corts, Mercedes Ventura, i la primera candidata al Congrés, Sandra Julià.