Porcar participa en la XIII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores a Lleida

  • La conferència inaugural ha versat entorn a “Repensar la ciutat amb la implicació de les persones” des de la mobilitat, la ciutat com a punt d’encontre i la veu dels xiquets i xiquetes

VilaWeb

Redacció

01.02.2018 - 16:55

El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha participat a la XIII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores que s’ha celebrat a Lleida. En aquesta, la conferència inaugural s’ha desenvolupat entorn a ‘Repensar la ciutat amb la implicació de les persones’ des de tres visions diferents: la mobilitat en la ciutat, la ciutat com a punt d’encontre i la veu dels xiquets i xiquetes. A més, s’ha realitzat una taula redona amb diferents alcaldes i alcaldesses sota el concepte ‘Construir la ciutat de les persones, amb les persones’.

La trobada també ha tractat i ha portat a debat altres temàtiques com ‘l’acompanyament a famílies en la construcció d’una ciutat educadora’, ‘ciutat educadora i turisme: el patrimoni com a valor identitari de les ciutats’, ‘un model d’impuls de la formació professional des del món local’, ‘la formació artística per a la cohesió social’, ‘què fem als ajuntaments per compensar les desigualtats?’, ‘la prevenció de l’absentisme i abandonament escolar’ i ‘l’aprenentatge servei com a instrument de cohesió social’.

La ciutat de Castelló es va adherir en 2015 a la Xarxa de Ciutats Educadors signant una moció que destacava que “l’educació és un assumpte col·lectiu en el qual deuen estar implicats no solament els recursos d’educació reglats o formals com a escoles, instituts i universitats, sinó també aquells més informals com a espais, clubs i entitats esportives, associacions culturals, de veïns, etc. Fins i tot aquells que transmeten o influeixen en la manera de fer i de relacionar-se i que repercuteixen en la convivència, les relacions socials, la cohesió social o el civisme”.

Aquest projecte té com a marc de referència la ciutat com a espai on es desenvolupa l’activitat educativa. Temes com el paper de l’educació i la formació en el mercat de treball, l’educació en valors, la cohesió social, el civisme, el treball coordinat i en xarxa, etc. són qüestions fonamentals. Però també quins actors intervenen, de quina manera es relacionen i com incideixen en el procés educatiu de la ciutadania.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem