Podem-EUPV critica el veto de l’oposició a la declaració institucional contra els fons voltor

  • • La confluència critica que PP, Ciudadanos i VOX critica que els partits conservadors es neguen a reivindicar polítiques d'habitatge “avançades com es fan des de fa anys en països del centre i nord d'Europa”

VilaWeb

Redacció

24.02.2020 - 18:45

El grup municipal de Podem-EUPV a l’Ajuntament de Castelló lamenta el veto dels grups d’oposició a la declaració institucional que havia promogut junt al PSPV i Compromís per al Ple d’aquest dijous contra l’impacte dels fons d’inversió en el mercat immobiliari de la ciutat, especialment en la zona del Raval Universitari

La confluència sosté que PP, Ciutadans i VOX han rebutjat secundar la seua iniciativa esgrimint “la llibertat de mercat” critica que els partits de l’oposició es neguen a reivindicar mesures d’habitatge “avançades com es fan des de fa anys en països del centre i nord d’Europa”, on hi ha polítiques “de regulació dels preus del lloguer o de contenció davant pujades del lloguer, com a Alemanya, Àustria o Dinamarca”. Podem-EUPV afirma que aquestes societats d’inversió han entrat a la ciutat, especialment en el Raval, on han adquirit habitatge protegit després de perdre la seua qualificació. Segons denuncien col·lectius ciutadans com la PAH o el Sindicat de Llogaters de Castelló, en el Raval “s’estan donant processos de buidatge d’habitatges, desplaçament d’inquilins i increments de preus d’entre el 50% i 60%”, afirma Podem-EUPV.

En la declaració institucional, els partits de l’Acord de Fadrell instaven el Consell a desenvolupar de manera urgent la Llei de Funció Social de l’Habitatge, “especialment pel que fa a l’habitatge buit i en desús en mans de grans propietaris, que contempla mecanismes d’inspecció i sanció”. També emplaçaven al Govern central a desenvolupar mecanismes de regulació del preu del lloguer en zones tensionades per “espirals inflacionistes”.

Podem-EUPV retrau als grups de l’oposició a una altra declaració de l’Acord de Fadrell que constrenyia al Govern a derogar la Llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local. Subratlla que aquesta normativa, coneguda com a Llei Montoro, afecta a l’autonomia municipal i constreny les inversions municipals i frena la reposició de la plantilla de funcionaris.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem