Més de 2.700 veïns i veïnes han votat en els pressupostos participatius

  • El perfil tipus correspon a dona d’entre 30 i 50 anys, encara que han votat ciutadans de totes les edats, incloent-hi joves de 16 i 17 anys

VilaWeb
Redacció
15.05.2017 - 17:01

 

La fase de votació dels pressupostos participatius conclou la nit de dilluns 15 de maig. Durant dues setmanes, els ciutadans empadronats a Castelló majors de 16 anys han pogut escollir quins projectes i iniciatives els semblaven més necessaris i de major urgència d’entre els presentats per veïns i associacions esportives, culturals i socials. Es tractava de decidir on invertir 1.650.000 euros destinats a aquest capítol en els pressupostos municipals.

A falta de comptabilitzar la participació d’aquesta vesprada, el procés ha rebut més de 2.700 votacions per tal d’escollir entre les 45 propostes que van complir amb els requisits establerts i han comptat amb el vistiplau dels tècnics. Millora i construcció d’instal·lacions esportives i d’oci, modernització de centres escolars i adequació de carrers i places són les àrees que més preocupen els castellonencs.

La proposta amb un major cost és la que es refereix a la millora de places i parcs per a xiquets i xiquetes, amb 600.000 euros, seguida de la remodelació i accessibilitat del carrer República Argentina, amb 550.000. La renovació de l’enllumenat i la col·locació de fanals als carrers (350.000 euros) i la retirada del ciment dels patis de les escoles (240.000 euros) són altres de les inquietuds de la gent que hi ha participat en el procediment.

El regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, celebra l’elevada participació i destaca que “per primera vegada en la història de la ciutat, els joves de 16 i 17 anys han pogut ser part activa en un procés de decisió municipal”. D’aquest sector de població s’han rebut més de 60 vots, encara que Garcia ressalta que el perfil predominant “és el de dona d’entre 30 i 50 anys”. De fet, 1.480 vots corresponen a aquesta franja de sexe i edat. Com a dada anecdòtica, destaca el cas d’una dona de més de 90 anys que s’ha pres la molèstia de participar amb la seua votació. “Són xifres molt encoratjadores que demostren que els ciutadans estan implicats en la gestió que fa l’ajuntament dels recursos de tots”, resumeix el regidor.

El procés de pressupostos participatius finalitza després que el passat 15 de febrer s’encetés amb la fase de presentació de propostes a la qual van seguir la de recollida d’avals i la d’avaluació per part dels tècnics municipals. Han sigut tres mesos d’aprofundiment en la ferma intenció de l’equip de govern d’aconseguir una administració municipal més transparent, oberta i participativa.

 

 

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem