Marzà visita a Castelló el projecte Pintaescola: dotze artistes, dotze escoles

  • El conseller ha destacat 'la gran tasca educativa que s'està duent a terme a la capital de la Plana amb iniciatives com aquesta'

VilaWeb

Redacció

23.11.2017 - 16:49

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, han visitat aquesta vesprada les escoles Enric Soler i Godes i Castàlia per viure en directe els treballs artístics que s’estan portant a terme dins del projecte Pintaescola: dotze artistes, dotze escoles.

Pintaescola és un projecte pedagògic, didàctic i cooperatiu que es basa en l’embelliment de les escoles a través de murals pintats per tota la comunitat educativa de cada centre de la ciutat. Però a l’edició d’enguany s’ha volgut fer un salt qualitatiu pel fet d’implicar en el projecte l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de Castelló, que depén de la Conselleria d’Educació, i el Museu Inacabat d’Art Urbà de Fanzara (MIAU). Així, un total de dotze escoles estan gaudint de l’art de dotze artistes internacionals, Deih, Pingo Perruno, Rosh 333, taquen, Btoy, Kenor, Lolo, Sabek, Isaac Mahow, Pincho, Susie Hammer i Xabier Anunzibai, que estan convertint la ciutat en un museu d’art urbà a través d’intervencions artístiques a les parets de col·legis i apropant aquest art a l’alumnat de Castelló.

En concret, el responsable autonòmic d’Educació i el municipal han pogut contemplar en directe les creacions que estan duent a terme aquesta setmana Xabier Anunzibai al CEIP Enric Soler i Godes i Issaac Malhow al CEIP Castàlia.

El conseller Marzà ha volgut destacar que “estem molt satisfets d’aquesta iniciativa i d’haver-hi participat mitjançant l’Escola d’Arts i Superior de Disseny de Castelló”, i ha afegit: ‘Valorem molt la gran tasca educativa que s’està duent a terme a la capital de la Plana amb iniciatives com Pintaescola, que, a més d’unir art i educació, dota de color, peculiaritat i diversitat els edificis escolars de la ciutat com a exemple de l’escola diversa que estem construint entre totes i tots”.

Així, el regidor Porcar ha destacat que “els artistes urbans conviuen amb els xiquets i xiquetes de les escoles durant una setmana, on fan tallers per conéixer la pintura mural en directe amb les seues principals tècniques i estils, i fan els alumnes partícips del procés creatiu i de les experiències estètiques i reflexives sobre l’art.”

Les escoles participants en aquesta innovadora edició del Pintaescola són: Exèrcit, Juan G. Ripollés, Estepar, Gregal, La Marina, El Pinar, Fadrell, Isidoro Andrés, Jaume I, Castàlia, Bisbe Climent i Enric Soler i Godes.

Porcar també ha volgut recordar que el Pintaescola té la seua part ordinària, “en la qual hi ha 32 escoles apuntades i consisteix en el fet que l’escola presenta un projecte i l’Ajuntament facilita les pintures perquè la comunitat educativa decidisca on i què pintar, sempre des d’una visió lúdica, atractiva i divertida”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem