Marzà: “Amb Hanan Al Hroub tenim l’oportunitat d’aprendre de l’experiència d’una de les millors mestres que hi ha al món”

  • “Edusiona’t: els drets humans” tindrà lloc a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló el dia 24 de març

VilaWeb

Redacció

15.03.2018 - 16:12

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, s’han reunit per a tractar la III Jornada de Participació i Intercanvi de la Comunitat Educativa “Edusiona’t: els drets humans”.

Segons el que ha explicat Marzà, “iniciem el programa d’activitats al voltant del 70 aniversari de la Carta Internacional de Drets Humans a Castelló, dins de les jornades Edusiona’t i seguint els objectius de reflexionar conjuntament per a compartir pràctiques innovadores i bones pràctiques als centres educatius, posant en valor la gran tasca que fan els i les nostres mestres i les famílies als centres”.

Porcar ha afegit que “per a Castelló és un goig rebre aquesta jornada, que compta amb la presència d’una figura tan important com és Hanan Al Hroub, Global Teacher Prize 2016, referent en educació en àmbits de violència”.

La jornada s’iniciarà amb la conferència inaugural sobre educar en la no-violència, a càrrec de la docent Hanan Al Hroub, mestra palestina, i Doora Al Hroub, estudiant de Ramallah (Palestina).

Marzà ha destacat que “amb aquesta conferència els docents valencians tenim l’oportunitat d’aprendre de l’experiència d’una de les millors mestres que hi ha al món, que ha treballat en contextos molt complicats, com és la situació de Palestina o els camps de refugiats”.

Cal recordar que aquesta activitat, organitzada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, tindrà lloc a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló el dia 24 de març i està destinada a tota la comunitat educativa: docents, famílies, associacions, entitats i sindicats.

A més de la conferència inaugural, es compartiran els interessos i preocupacions sobre drets humans dels professionals de l’educació, especialment de les ONGD que duen a terme projectes educatius, es mostrarà el treball que fan les entitats educatives del nostre territori i es reflexionarà sobre els reptes de l’educació en el segle XXI.

També participaran altres experts vinculats a la pedagogia al voltant dels drets humans, com Monika Vázquez, membre d’UNESCO Etxea, que farà una ponència sobre el treball dels drets humans a les aules del País Basc, o Roser Batlle, pedagoga i presidenta de l’Associació Aprenentatge Servei que presentarà el projecte “Aprenentatge servei: una brúixola per a orientar el talent”. També es presentarà la plataforma de recursos educatius de les ONGD, Rubik.

Durant tota la jornada tindrà lloc al vestíbul de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló una mostra d’entitats que treballen en els drets humans i l’educació. En les jornades es presentarà també el Mosaic dels Drets Humans, un mural audiovisual confeccionat amb clips gravats per l’alumnat de tot el territori valencià i que commemora el 70 aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans de les Nacions Unides.

Enllaç a les inscripcions: http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=7189933&usuario=formacion.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem