Marco proposa que magistrats, jutges i fiscals reben educació en igualtat

  • L'alcaldessa de Castelló considera que la sentència de l'Audiència de Navarra és “una decisió de la Justícia absolutament injusta”

VilaWeb

Redacció

27.04.2018 - 15:17

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, proposa que “la Justícia avance en matèria d’igualtat” i suggereix que magistrats, jutges, fiscals i qualsevol funcionari implicat a atendre i resoldre agressions contra la integritat de les dones estiguen obligats a tenir una formació certificada en material d’igualtat per a ocupar aqueix lloc”. Així s’ha manifestat a propòsit de la sentència política al grup conegut com La Manada.

“Com a alcaldessa, com a dona i com a mare he sentit repulsió en conèixer la sentència i, especialment, en llegir l’argumentació del magistrat que va emetre el vot particular”, ha afirmat Marco. “El sentir ciutadà ha sigut clar i ha expressat que no estem d’acord en una decisió de la Justícia que no és justa. És un acte de masclisme institucional inacceptable”.

Marco es va sumar a la concentració del dijous en la porta de l’Ajuntament. La Corporació municipal va interrompre la celebració del ple ordinari que s’estava celebrant en eixe moment per a sumar-se al clam ciutadà contra una resolució judicial considerada injusta i atemptatòria contra els drets de la dona víctima de l’agressió a Navarra.

“Les institucions hem de ser respectuoses amb les decisions judicials i el que se sol dir sempre és que no cal valorar el que opina un tribunal, però en aquest cas el que hem de dir, alt i clar, és que no compartim la sentència”, indica. “Aquesta sentència és una oportunitat per a analitzar a fons el Codi Penal, detectar els errors i fallades que puga tenir i proposar una reforma legislativa urgent”.

L’alcaldessa apunta que la sentència de la Manada és “un pas arrere” en els intents de les institucions públiques per lluitar contra la violència masclista. “És una gran reculada en tot el treball que aquesta societat ha realitzat en les últimes dècades perquè la igualtat entre dones i homes siga un dret. Però no ho anem a consentir”, ha indicat.

En eixe sentit, ha insistit en la necessitat d’educar en valors d’igualtat. “Des de les edats més primerenques cal inculcar principis igualitaris i respectuosos, que defensen els drets de les dones a ser tractades per igual que els homes. És una responsabilitat de totes i de tots, de les administracions públiques i de la societat en general”, afegeix.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem