L’Oficina d’Escolarització ja ha atés els primers 1.000 casos d’alumnes des d’Infantil a Secundària

  • El servei va començar a funcionar en novembre del 2015 per als escolars nouvinguts a Castelló o que volen canviar de centre

VilaWeb

Redacció

08.05.2017 - 10:15

 

L’Oficina d’Escolarització de l’Ajuntament de Castelló ha tramitat ja les primeres 1.000 altes d’alumnes d’educació Infantil, Primària i Secundària des de la seua creació al novembre del 2015. La xifra es va assolir durant el mes d’abril. Un total de 194 dels nous escolars cursen Infantil, 555 Primària i 251 Educació Secundària Obligatòria (ESO).

La regidoria d’Educació, dirigida per Enric Porcar, va assumir aquest servei que venia desenvolupant la Conselleria. L’Oficina s’encarrega de l’anomenada escolarització sobrevinguda, és a dir, atén les incorporacions d’alumnes nouvinguts a la ciutat, les peticions d’escolarització fora de termini i els canvis de residència i de centre dins de la ciutat. Cobreix tant les escoles i instituts públics com els concertats.

El centre que més alumnes ha rebut durant aquest període és l’Herrero, amb 62, seguit del Blasco Ibáñez (45), Exèrcit (44), Castàlia i Vicent Artero, tots dos amb 39 incorporacions. Al Grau, el Sebastián Elcano encapçala el rànquing, amb l’arribada de 26 escolars. Pel que fa a centres de Secundària, el Bovalar va registrar 32 escolaritzacions sobrevingudes, per davant del Ribalta, amb 29, i el Penyagolosa, amb 23.

Per nivells, destaca tercer d’Infantil, amb 105 arribades de nous xiquets i xiquetes, seguit a molta distància per primer de Primària, amb 93; segon de Primària, amb 90; i primer d’ESO, també amb 90. L’estadística recull 39 nacionalitats diferents a més de l’espanyola. La més representada és la comunitat romanesa, amb 197 alumnes; la marroquina, amb 56, i l’algeriana i la xinesa, totes dues amb 23. Veneçuela (15), Brasil (13), Ucraïna (13), Itàlia (10) i el Pakistan (10) són els països que arriben als dos dígits.

El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha assenyalat que l’Oficina “ha demostrat ser una eina molt important, ja que ha permés implementar polítiques d’equilibri que puguen evitar la discriminació, amb un repartiment de l’alumnat més proporcionat a la ciutat”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem