20.07.2017 - 09:54
L’Escola de Matí i Vesprada va donar servei l’últim curs a més de 300 escolars d’educació Infantil i Primària a Castelló. La iniciativa, organitzada per la regidoria d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes, pretén facilitar la conciliació familiar, laboral i personal mitjançant un horari estés de les activitats en els centres on l’alumnat cursa els seus estudis.
El servei està dirigit a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys, que són atesos per personal especialitzat en temps lliure. Un total de 327 escolars van inscriure’s a l’Escola de Matí, per 26 a l’Escola de Vesprada, segons les dades incloses en la memòria del curs 2016-2017 que hui ha rebut la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal. En l’etapa d’Infantil han estat 134 els escolars atesos i en Primària, 193. Per sexes, hi ha hagut 152 xiques i 175 xics. El cost és de 25 euros mensuals per l’Escola de Matí, 25 per l’Escola de Vesprada i 40 si gaudixen dels dos horaris.
Brancal assegura que es tracta de xifres positives i destaca que el servei s’ha assentat “com una gran ajuda per a les famílies en què l’horari laboral dels pares i mares o les seues circumstàncies particulars impedixen atendre els fills abans que comence la jornada escolar”.
El servei d’Escola de Matí i Vesprada és atés per almenys persones -el passat curs han estat 33- per cada un dels dotze centres que l’ofereixen, que en el curs 2016-2017 han estat el Censal, Cervantes, Estepar, Illes Columbretes, Jaume I, Ripollés, La Marina, Manel Garcia Grau, Pintor Castell, Vicent Artero, Isidoro Andrés i Vicent Marçà. D’ells, només els dos últims han tingut alumnes en l’oferta de vesprada.
En horari de 7.30 a 9 al matí i de 17 a 18.30 a la vesprada, abans que comence la jornada escolar i en finalitzar, els xiquets i xiquetes han rebut formació mitjançant fitxes d’activitats centrades en la igualtat entre gèneres. L’ensenyament s’articula al voltant d’un tema per cada mes. Des de setembre, amb ‘La Prehistòria’, fins al juny amb ‘Mars i oceans’, els alumnes han tractat ‘L’Univers’, ‘Egipte’, ‘Llegendes de Nadal’, ‘Pirates’, ‘Arts’, ‘Reciclatge i Meteorologia’, ‘Cultura xinesa’ i ‘La interculturalitat’. “Les activitats s’organitzen tenint en compte la igualtat d’homes i dones com a valor fonamental i transversal”, assenyala la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal.