04.07.2017 - 15:30
El balanç de les festes de Sant Pere, en el Grau, es tanca amb dades positives relacionades amb la convivència veïnal com el descens en el nombre de queixes registres per molèsties de penyes i colles i també en el nombre de baralles. La Policia Local ha informat que, durant aquesta edició, s’han rebut 37 telefonades de queixes per molèsties provocades per les colles i penyes i en totes elles ha intervingut la Policia Local de Castelló, procedint al tancament voluntari de les mateixes o al cessament de les molèsties.
“Cal destacar l’important descens en el nombre de queixes respecte a 2016, un 47 per cent menys, en passar de les 79 trucades rebudes en 2016 a les 37 d’aquesta edició”, segons ha apuntat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo. També s’han reduït les actuacions policials per baralles o agressions en via pública, ja que enguany s’han atès nou serveis enfront dels 12 de la passada edició.
D’altra banda, la Sala 092 ha atès 12 queixes veïnals a causa de sorolls o comportaments incívics en la via pública enfront de les set que es van registrar en 2016 també durant les festes de Sant Pere. També han augmentat les assistències sanitàries ateses a la qual ha acudit la Policia Local de Castelló i el Servei Sanitari Municipal, amb un total de 13 assistències enfront de nou de fa un any.
Quant als actes centrals de les festes patronals, han transcorregut sense incidències destacables la mascletà d’inici de festes, els actes del Dia de Sant Pere (mascletà, ofrena de flors i processó), la Trobada de Dimonis i la desfilada final de festes. Quant als festejos taurins, s’han saldat amb 10 ferits dels quals tres van tenir pronòstic reservat.
El tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, ha destacat l’elevada participació com un dels principals èxits d’aquestes festes de Sant Pere 2017, “una participació que ha suposat un salt qualitatiu important, aconseguint la implicació de més col·lectius en la planificació i organització de les festes i que ha possibilitat la introducció de novetats en el programa que ja el primer any han estat un èxit, com el canvi d’horari de l’ofrena, la gimcana o el nou recinte fester, entre uns altres”.
Simó ha apuntat que hi ha aspectes en els quals hi ha marge de millora, com la convivència veïnal, perquè “les festes no poden ni deuen estar renyides amb el respecte als altres i el dret al descans” i ha subratllat que “respectar aquests drets és la millor manera de garantir l’èxit de les festes de Sant Pere”.