13.03.2021 - 20:00
La Regidoria de Reciclatge i de Gestió de Residus ha llançat una campanya per reforçar el reciclatge a Castelló. El consistori pretén recollir informació respecte a la recollida selectiva a Castelló a més d’informar a la ciutadania sobre l’impacte dels residus que es generen. Aquesta campanya, impulsada en col·laboració amb la Conselleria de Transició Ecològica i Emergència Climàtica, té també com a objectiu fomentar la correcta separació de residus en la llar així com donar a conèixer la posada en marxa i el funcionament del servei de recollida de la matèria orgànica, activat al setembre de 2020.
El regidor de l’àrea, Ignasi Garcia, ha visitat un dels punts informatius d’aquesta iniciativa que porta a terme l’equip d’educació ambiental de l’Ajuntament de Castelló per a conèixer els detalls de l’atenció al públic. “Apostar per l’educació ambiental, com hem fet a Castelló, és apostar pel futur” ha assegurat l’edil durant la visita, en què ha recordat que “hem estat una ciutat pionera en la posada en marxa d’aquest servei i això implica que ja som també una de les ciutats que més recicla”.
“No ens podem confiar”, ha advertit Garcia, “i hem d’aconseguir que cada vegada més ciutadanes i ciutadans, de totes les edats i tots els perfils socioeconòmics, separen a casa i llencen el residus al contenidor correcte”. Aquest objectiu, motiva una campanya que té com a finalitat fonamental “donar instruments que faciliten el reciclatge, que simplifiquen el gest i permeten fer-ho un hàbit”.
Per a aconseguir-ho, l’equip d’educació ambiental reparteix 9.500 conjunts de bosses de ràfia, dividides en les tres fraccions de recollida (paper, envasos lleugers i vidre). En el cas dels cubs, es compta amb 1.000 unitats dels colors de les diferents fraccions (blau, groc, verd, marró i gris) per a la distribució en els centres educatius, dependències municipals i en els comerços de la ciutat de manera que siguen visibles.
Així doncs, l’equip d’educació ambiental de la ciutat durà el terme el repartiment de les bosses de ràfia a prop dels ecoparcs mòbils, al costat d’illes de contenidors i a les places amb major afluència de vianants. En el moment de lliurar els materials, educadores i educadors explicaran els beneficis de la recollida selectiva i l’estalvi de recursos naturals i econòmics que suposen aquests hàbits. L’Ajuntament també informarà sobre la gratuïtat del servei de recollida de poda i estris, així com de l’ecoparc municipal i l’ecoparc mòbil.
Cal recordar que la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Castelló ha contractat recentment els serveis professionals que permetran la redacció del Pla Municipal Integral de Gestió de Residus amb la finalitat de millorar la recollida selectiva a la ciutat. Per a aquesta tasca, el consistori comptarà amb la participació veïnal, les associacions, el comerç local i els negocis hostalers de la capital de La Plana.