L’alcaldessa revela l’alt grau de satisfacció dels usuaris de la telassistència a Castelló

  • Marco assegura que el servei ha suposat un canvi substancial en la cobertura a les persones més vulnerables, que ara se senten més acompanyades i segures

VilaWeb
21.08.2018 - 16:18

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat les noves oficines del servei de teleassistència, una prestació municipal que ha recuperat l’actual equip de govern substituint a la teleajuda i que ha suposat una important millora en l’atenció a les persones en situació de risc per raons d’edat, discapacitat i/o aïllament social. Les dependències es troben situades en el carrer Benarabe, 4 baix, de la ciutat i es completen amb unitats mòbils que també s’han incorporat a la teleassistència.

Marco ha subratllat “el canvi que ha suposat el nou servei a Castelló ja que hem millorat la cobertura a les persones majors, amb discapacitat o dependència, passant d’oferir una atenció limitada a situacions d’emergència a ampliar-la també a l’aspecte preventiu”.

En aquest sentit, l’alcaldessa s’ha referit “a l’alt grau de satisfacció de les persones usuàries de la teleassistència, que se senten més acompanyades i segures, i açò s’ha traduït en un augment de la demanda des de l’engegada del servei en el mes d’abril, situant-nos avui en xifres pròximes als 800 usuaris”.

La primera autoritat municipal ha assegurat que “des que arribem a l’Ajuntament ens vam proposar posar a les persones en el centre de les polítiques i aquest servei és un exemple d’açò”. Així, ha manifestat que la teleassistència domiciliària “va ser eliminada dels pressupostos pel PP l’any 2013 i l’equip de govern actual l’ha tornat a introduir amb la finalitat clara d’oferir una cura permanent a la població susceptible de precisar-la”.

Cal recordar que el servei de teleassistència substitueix al bàsic de la teleajuda i entre els seus avantatges destaquen que incorpora una prestació més integral les 24 hores del dia i els 365 dies a l’any, a més de les millores d’un servei d’ambulància i la custòdia de claus, que permet actuar directament sense necessitat de passar per altres departaments, com a policia i bombers, quan a algú li ocorre alguna cosa i la porta està tancada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem