L’ajuntament planteja una zona dotacional al costat de l’IES Miquel Peris i deixa a la ciutadania la definició del seu ús concret

  • El regidor Rafa Simó destaca la resposta ciutadana a la primera reunió del procés participatiu que acostarà el Pla General als barris

VilaWeb

Redacció

13.12.2016 - 09:31

 

El procés participatiu en els barris del Pla General de Castelló ha arrancat amb la reunió del Grau centre com a zona d’estudi. Sota el lema Pla General Castelló, ciutat viva, més de mig centenar de persones han acudit al Casal Jove del Grau per a conèixer de primera mà les propostes obertes plantejades per l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló i fer arribar els seus suggeriments.

El regidor d’Ordenació del Territori i tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, s’ha mostrat satisfet amb la resposta ciutadana. “La sensació que tenim és que la gent volia informació sobre el Pla General i com els afecta en el seu entorn més immediat i volia que se’ls escoltara. I aquest procés participatiu compleix amb aquestes dues expectatives”. L’edil ha estat acompanyat a nivel tècnic per Fernando Calduch, coordinador de l’àrea de Desenvolupament de la Ciutat, Sostenibilitat, Medi ambient, Habitatge i Serveis Urbans, i Consuelo Leal, cap de l’àrea de Planejament Urbanístic de l’Ajuntament de Castelló.

A més, Simó ha afegit que “després d’aquesta reunió han comprovat que les seues aportacions poden ser importants per a definir el model de ciutat i, sobretot, per a determinar aspectes que marquen el dia a dia del seu barri”. A aquesta primera reunió ha acudit l’equip de Govern pràcticament al complet i altres regidors de la Corporació Municipal.

Els tècnics municipals d’Urbanisme han donat unes pinzellades dels grans objectius plantejats per a aquesta zona com són l’augment de zones dotacions, zones verdes, la connexió d’eixos viaris ara inacabats i la reducció de sòl residencial. Posteriorment, han sigut els veïns i veïnes els qui han pogut participar ben plantejant preguntes, consultant dubtes o fent suggeriments.

Quant a les preguntes, s’han interessat pel projecte Grau Xarxa Oberta i la seua implementació i pel futur del solar situat enfront de la piscina Emilio Fabregat, entre d’altres. La resta de participants ha optat per emplenar les enquestes en les quals han respost sobres les necessitats del seu barri, les manques que han detectat, les millores que es poden escometre a més de preguntes obertes perquè pogueren deixar les reflexions que cregueren oportunes. A partir d’ara, s’analitzaran les propostes que han fet arribar a través d’aquestes enquestes i estudiar la seua incorporació al Pla General.

Entre els eixos urbanístics per al Grau centre per a la seua valoració que han traslladat els tècnics municipals, veïns i veïnes han pogut conèixer la proposta de la reserva d’una zona dotacional entre l’IES Miquel Peris i la rotonda del camí *Serradal és una de les propostes que s’ha exposat per a la valoració per part de la ciutadania. L’ús concret d’aquesta zona dotacional es deixa obert a la definició d’ús concret per part dels veïns i veïnes excepte una xicoteta superfície, la més pròxima al camí Serradal, que preveu inicialment com a hàbitat de biodiversitat per la seua flora i fauna a proposta del Grup per a la Conservació dels Espais Naturals (Gecen) i altres col·lectius veïnals.

Segons han explicat, aquesta zona dotacional abasta uns 42.000 metres quadrats que en l’anterior Pla General estava prevista com a residencial. Un altre dels plantejaments traslladats als veïns i veïnes que han acudit avui al Casal Jove per a sumar-se al procés participatiu del Pla General ha sigut la reducció de les àrees d’expansió urbana pel que fa a les quals es proposaven l’any 2000. En canvi, es proposa completar les pomes de les edificacions que donen enfront del carrer Juan d’Àustria, creant un nou vial que serà el límit del casc urbà pel costat Oest.

A més, es mantenen les unitats d’execució en tràmit 73 UE R i 58 UE R, que ara es presenten com Chamberga i Ciutadella respectivament. Amb la urbanització de la unitat Chamberga s’aconsegueix la connexió viària de l’avinguda Juan d’Àustria amb el grup Sant Pere i el centre educatiu L’Illa.

Respecte al sistema viari, l’actuació més important serà completar la urbanització dels dos carrers situades a banda i banda de la via del ferrocarril del port fins a connectar amb la rotonda situada en l’encreuament de l’autovia d’accés a *PortCastelló amb el camí Serradal. També s’ha traslladat la major homogeneïtzació de les altures d’edificació.

Finalment, cal destacar que el desenvolupament urbanístic de la zona delimitada com Grau centre també contempla el projecte Grau Xarxa Oberta per a connectar les diferents dotacions existents des de la plaça de la Barrasota fins al parc del Pinar.

 

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem