L’Ajuntament de Castelló i FACSA es comprometen a avançar en la gestió sostenible de l’aigua

  • El regidor de Transició Ecològica subratlla la aposta amb el desenvolupament del programa d'emergències contra sequeres i un pla de millora del clavegueram

VilaWeb
Redacció
04.12.2019 - 09:58

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, i FACSA, l’empresa concessionària del subministrament d’aigua potable i gestora de la depuradora, es comprometen a avançar a la gestió sostenible dels recursos hídrics.

Navarro, qui ha mantingut recentment amb els responsables de FACSA una reunió de seguiment a l’ajuntament, ha recordat que “una gestió sostenible” de l’aigua és “un dels grans reptes dels ajuntaments en els pròxim anys”. En aquest sentit, el regidor ha subratllat la “necessitat” de conscienciar a la ciutadania cap a la reducció en el consum d’aigua potable i ha apostar per una política de tarifes que incentive el consum responsable d’aigua.

Així, des de FACSA han indicat que, a més d’analitzar els desafiaments que plantegen les noves directives i marcs normatius al voltant de la gestió integral de l’aigua, “és fonamental aprofundir en les possibilitats que obrin els últims avanços tecnològics i promoure accions que puguen contribuir al desenvolupament de l’economia circular i a la implementació de processos més eficients amb la finalitat d’aconseguir entorns més sostenibles”.

Navarro també ha destacat que en aquest mandat es desenvoluparà el pla d’emergències contra les sequeres i s’avançarà un pla de clavegueram que “faça més eficient la recollida d’aigües pluvials”. L’objectiu és promoure una xarxa separativa d’aigües pluvials i residuals que permeta un ús més eficaç.

“En tota aquesta labor de gestió integral dels recursos hídrics per a avançar cap a una concepció de l’aigua com a ecosistema, l’Ajuntament comptará amb la implicació i col·laboració de FACSA”, ha indicat Navarro.

Per la sea banda, la empresa ha ratificat el seu Compromís amb la qualitat de servei i la innovación per a “establir noves línes estratègiques d’I+D+i que permetran assentar noves eines TIC aplicades al cicle integral de l’aigua per a afrontar els nous escenaris que plantegen els reptes de cara als pròxims anys per tal de garantir una òptima gestió de l’aigua”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any