27.07.2015 - 01:55
Els xiquets i xiquetes de Castelló podran gaudir el curs que ve d’una nova edició de l’‘Escola de Matí i Vesprada’, un servei que ajuda a la conciliació laboral i familiar per als pares i mares amb fills matriculats en els cursos d’infantil i primària.
Així, la regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha anunciat que el servei “s’iniciarà el pròxim 1 de setembre i finalitzarà el 30 de juny del pròxim any i l’‘Escoleta Matinera’ funcionarà de 7.30 a 9.00 hores, mentre que l’‘Escola de Vesprada’ tindrà un horari de 17.00 a 18.30 hores”.
El servei d’‘Escola de Matí i Vesprada’ està destinat a xiquets d’entre 3 i 12 anys matriculats en els centres escolars públics d’educació infantil i primària, on els més xicotets realitzaran activitats lúdiques, socio-educatives, relacionals i d’educació per a la igualtat. Els xiquets comptaran amb un monitor per cada 20 xicotets, encara que el servei es començarà a prestar amb un mínim de vuit xiquets i de dos monitors per aula.
Des de l’objectiu d’educació per a la igualtat, l’‘Escola de Matí i Vesprada’ es defineix com un recurs privilegiat per a “cobrir la necessitat d’afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar i la incorporació de dones i homes al món laboral en condicions d’igualtat”, ha explicat la regidora Brancal.
A més, l’‘Escola de Matí i Vesprada’ també suposa un gran element per a l’educació en igualtat de xiquets i xiquetes que constituiran la societat adulta de la pròxima generació, sobre la qual recaurà la responsabilitat de consolidar els canvis culturals necessaris per a arribar a una igualtat d’oportunitats real entre homes i dones.
La regidora d’Igualtat ha volgut recordar que “majoritàriament són les dones les que s’acullen a les mesures de conciliació, tant quant a l’ocupació a temps parcial, flexibilitat horària, com en relació a l’excedència i permisos per a la cura de familiars dependents, i de fills i filles. Aquest panorama suposa una situació de clar desavantatge a l’hora de desenvolupar trajectòries laborals continuades i autònomes que repercuteixen posteriorment en els seus drets laborals, econòmics i personals.
Des de l’Ajuntament creiem que la integració de les dones en el mercat laboral depèn encara, en gran manera, dels serveis públics, amb els quals poder organitzar estratègies personals i familiars que permeten la conciliació del treball i de la seua vida personal i familiar i, per açò, creiem que l’‘Escola de Matí i Vesprada’ ajuda a aquestes dones a aconseguir aquest objectiu”.
L’‘Escola de Matí i Vesprada’ “naix amb el compromís d’integrar en el planter de monitors a persones formades en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes i a més el projecte compta amb certes clàusules socials com la de contractar a dones víctimes de violència de gènere o dones amb llocs de responsabilitat”, ha afirmat la regidora d’Igualtat.
L’‘Escoleta Matinera’ es va engegar a través de l’Ajuntament de Castelló en el curs 2005-06 i estava dirigida a tota la població que, per motius laborals, ho requerira amb independència del seu nivell de renda. En l’actualitat, compta amb l’adscripció de 14 centres educatius i un total de 357 xiquets i xiquetes usuaris.