11.04.2017 - 16:35
Totes les polítiques de foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones que desenvolupa l’Ajuntament de Castelló estan recollides i a l’abast d’un clic a la nova web que ha presentat la regidora d’Igualtat, Ali Brancal, la qual assenyala que “la pàgina està plantejada com una eina de difusió de la feina que fem i també com a via de contacte entre les dones de la ciutat”. Al lloc s’accedeix directament a través del web de l’Ajuntament (castello.es), només teclejant en el cercador “igualtat” o “igualdad”, segons es preferisca el servei en valencià o en castellà.
A la pàgina els ciutadans poden trobar tots els programes i eines ordenats en diferents àrees, entre les quals destaquen la de violència de gènere, amb els seus apartats referents a l’atenció i protecció de les dones supervivents, prevenció educativa i campanyes de prevenció, així com les campanyes de sensibilització sobre la necessitat de caminar cap a una veritable igualtat de sexes.
“El major repte ha estat recopilar tota la informació sobre la matèria i classificar-la d’una manera accessible i fàcil de localitzar a la web”, apunta Brancal, que assenyala que “encara hi ha alguns apartats que cal dotar de contingut”. Entre ells apunta a l’Observatori d’Igualtat, “que de moment és només una comissió de treball creada en el si del Consell Municipal d’Igualtat, però a la qual volem donar entitat pròpia i rellevància en col·laboració amb el servei que ja està funcionant a València”.
A través de la nova eina, les persones que vulguen presentar una denúncia referent a qüestions de gènere poden fer-ho directament per correu electrònic. Així mateix, qualsevol dificultat o circumstància especial que sorgisca en el desenvolupament d’algun dels tallers que s’organitzen al llarg de tot l’any pot ser comunicada de forma anònima perquè els tècnics i especialistes busquen una solució.
La regidora i vicealcaldessa de Castelló destaca, així mateix, que aquest any ha estat el primer exercici en què els pressupostos municipals s’han elaborat tenint en compte la perspectiva de gènere. Això no vol dir augmentar partides, diu, “sinó reorganitzar-les, atenent a com afecta cada euro del pressupost els homes i com afecta les dones”. Un total de 22 milions han tingut impacte directe en favor de la igualtat, i vuit, indirecte, ressalta Brancal.