La celebració del 765 aniversari de Castelló continua amb el “Mercat de la Vila” i el cicle de conferències sobre l’origen de la ciutat

  • El dissabte tindrà lloc la inauguració del Joc de l'oca commemoratiu que s'ha instal·lat en la plaça Hort dels Corders

VilaWeb
Redacció
08.09.2016 - 16:00

L’Ajuntament de Castelló continua aquest cap de setmana amb el programa d’actes institucionals i culturals que ha organitzat, per primera vegada, per a celebrar el 765 aniversari de la fundació de la ciutat. El divendres 9 de setembre, a les 18 hores, obrirà les seues portes en la plaça Major la primera edició del “Mercat de la Vila” de productes tradicionals, en el qual participaran una dotzena d’artesans i comerciants i en el qual es podran trobar articles de fusta, enquadernació, ceràmica, bijuteria, espart, indumentària, complements i productes del Gremi de Forners. El mercat romandrà obert fins al diumenge dia 11, en horari de 10:30 a 22 hores el divendres i el dissabte, i fins a les 20 hores el diumenge.

El mateix divendres, a les 19 hores, s’iniciarà el cicle de conferències sobre l’origen de la vila organitzat per la regidoria de Cultura, amb la xarrada “La fundació de la vila de Castelló”, a càrrec de Carles Rabassa Vaquer, professor de la Universitat Jaume I, en la Llotja del Cànem. Les conferències continuaran tots els divendres del mes de setembre, a la mateixa Llotja. El dia 16, a les 19 hores, Vicent Garcia Edo oferirà la xarrada “Jaume I i el procés de trasllat de Castelló (1247-12519)”. El dia 23, Lluis Gimeno Betí, parlarà sobre “La nostra llengua en temps de Jaume I” i el 30 de setembre, Elena Sánchez, oferirà la conferència “Naix una vila i es forma un arxiu”.

Finalment, destacar que el dissabte 10 de desembre, a les 12 hores, tindrà lloc la inauguració del Joc de l’oca commemoratiu del 765 aniversari de la ciutat. Es tracta d’un joc de carrer, dissenyat pel reconegut dibuixant Joan Montañés “Xipell” i realitzat íntegrament amb ceràmica, utilitzant les ultimes tècniques de decoració digital sobre taulell porcellànic i amb tractament antilliscant. En aquesta composició es destaquen les principals fites de la història de Castelló des del trasllat del Castelll Vell de la Magdalena en 1251, fins als nostres dies. Cada casella arreplega una data, esdeveniment o personatge, fàcilment recognoscible pels castellonencs, que haja marcat el caràcter de la ciutat com a capital.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que “volem que l’aniversari de la ciutat de Castelló es convertisca en una festa col·lectiva per a donar a conèixer la nostra història, crear sentiment de pertinença, retrobar els nostres orígens i “fer poble”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem