Garcia: ““La ciutadania opta pel plurilingüisme com a un valor afegit, no com un conflicte”

  • El portaveu de Compromís per Castelló valora "amb molta satisfacció que totes les escoles de la ciutat hagen optat pels nivells avançats o intermedi."

VilaWeb
Redacció
16.03.2017 - 17:53

 

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha volgut valorar les dades oferides per la Conselleria d’Educació sobre la tria feta per les escoles valencianes a l’hora d’aplicar el nou Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic, per la qual la ciutat de Castelló ha tret les millors dades de plurilingüisme del país, amb un 100% d’escoles que han elegit els programes avançat o intermedi. A més, cap de les escoles de la ciutat de Castelló ha elegit el programa bàsic.

Al respecte, Garcia ha manifestat que “des de Compromís per Castelló estem molt satisfets dels resultats a la nostra ciutat i les nostres comarques perquè estem parlant de què més de 80% dels centres educatius han optat per nivells avançats. I en el conjunt del País Valencià, entre l’intermedi i l’avançat ens anem també a més de 80%”.

“El que vol dir açò és que la ciutadania i els centres educatius opten per l’aprenentatge de llengües com un valor afegit i no com a un conflicte”, ha remarcat el portaveu, que ha continuat explicant que “el que realment ens causa major il·lusió i ens fa que estiguem més contents és el fet que gràcies al nou model plurilingüe trenquem el model de segregació de línies i anem cap a un model més integrador”.

Cal recordar que el nou model té com a objectiu garantir que tot l’alumnat valencià puga assolir el coneixement real de les dues llengües oficials, valencià i castellà i, almenys, una d’estrangera, com l’anglés. La proposta està basada en l’aprenentatge integrat de llengües (AICLE), la metodologia més avançada i reconeguda internacionalment, que ja apliquen països com Finlàndia o Canadà.

A més, el nou model plurilingüe està dissenyat des d’una perspectiva no només educativa, sinó també social. Així, també estableix els mecanismes de col·laboració amb la futura corporació de ràdio i televisió públiques, per exemple, als quals se’ls demana l’emissió de materials en anglés, a més del valencià vehicular, per reforçar socialment el plurilingüisme.

També el regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha comentat respecte a aquestes dades que “estem molt satisfets per l’elecció realitzada pels col·legis i les comunitats educatives respecte a les possibilitats de plurilingüisme que oferia Conselleria. La tria realitzada per les escoles de Castelló significa que a partir de setembre d’aquest mateix any el sistema educatiu valencià a la nostra ciutat comptarà amb més llengües, oferirà més oportunitats i, per tant, també una major cohesió a escala social”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem