26.03.2019 - 11:21
Com en anys anteriors, recollim els comentaris sobre mascletades i castells de focs dels nostres col.laboradors Manuel Carceller i Jordi Querol.
Dilluns 25 de març. 14 hores. Carrer Santa Maria Rosa Molas. Mascletà del XXV concurs de mascletades “Ciutat de Castelló”. Pirotècnia FA del Mediterrani, de València.
LLÀSTIMA DE FINAL!
El primer espectacle del XXV concurs de mascletades de la Magdalena ha tingut una bon inici, amb protagonisme de la coeteria de perles roges i verdes, combinades amb trons i amb xiuladors.
La mascletà ha assolit un bon nivell. Les combinacions han tingut una evolució creixent. Com en moltes mascletades, potser li sobraven xiuladorets. El cas és que la pirotècnia havia anunciat una fase final a terra que seria sonada, i efectivament ho ha sigut, i ha culminat en un terratrèmol terrestre sensacional, amb masclets de calibre 6. Allò feia presagiar un final d’espectacle pirotècnic d’un altre nivell. És ben cert que les sèries de coeteria de colors han sigut contrastades pels trons. Però la intensitat del final, en la nostra opinió, ha sigut insuficient per al que el públic esperava. En tot cas el certamen ha començat amb bona qualitat.
Durada: 6’05 minuts. Puntuació: 7.
Dissabte, 23 de març- 12 hores- Primer Molí- Mascletà inicial- Pirotècnia Peñarroja, de la Vall d’Uixó. Durada: 5’50 minuts
BONA MASCLETÀ INICIAL DE MAGDALENA
L’empresa guanyadora del XXIV Concurs de mascletades “Ciutat de Castelló” va ser l’encarregada del primer espectacle pirotècnic de la Magdalena 2019.
Està ja consolidada llançar les commemoratives de la refundació de les festes abans de començar l’espectacle. En aquest cas, els esclats van començar quinze minuts abans.
Després de la traca inicial, vam assistir a una bona exhibició aèria, de coets de colors de perles roges, que es van combinar molt bé amb trons i xiuladors. Sense fums de colors, es va passar a la fase de masclets a terra, amb bon ritme i intensitat, que es va realitzar sense descurar el foc aeri, que també mostrava una progressió. Considerem que el bon sentit progressiu del foc aeri, sobretot dels xiuladors, sempre és una de les proves de qualitat de l’espectacle.
El terratrèmol pirotècnic va ser bo, i va enllaçar molt bé amb la fase final, amb el protagonisme del foc aeri, amb sèries de volcanades de bengales roges, i els xiuladors i roncadors culminats per trons. El públic castellonenc té ganes de pirotècnia, i a bon segur, continuarem comentant les novetats de la Magdalena 2019.