24.07.2018 - 08:24
Quatre declaracions institucionals dels partits signataris del Pacte del Grau han rebut el vistiplau de la Junta de Portaveus i seran confirmades en el ple municipal del 26 de juliol. Les propostes tenen un marcat caràcter social: vetlar pels drets de les treballadores i els treballadors de la llar, adherir Castelló al manifest per a combatre la despoblació de les zones rurals, sol·licitar la llibertat del president d’Amnistia Internacional a Turquia i lluitar contra l’explotació de les jornaleres de la maduixa a Huelva.
La primera de les propostes és una declaració institucional pels drets de les treballadores i treballadors de la llar. El text marca la necessitat de lluitar per la dignificació d’aquesta ocupació. A més, també destaca que aquest tipus de tasques de la llar solen ser realitzades en la seua majoria per dones que fins i tot són víctimes d’explotació laboral.
Una altra de les propostes planteja dur a terme una adhesió de l’Ajuntament de Castelló al manifest ‘Summa’t per no restar’, un document que s’ha plantejat davant la preocupació derivada de l’envelliment de la població i la despoblació de les zones rurals del territori valencià.
A més, des del Pacte del Grau, també s’ha redactat una proposició per a sol·licitar la llibertat del president d’Amnistia Internacional a Turquia, així com la petició de retirada dels càrrecs contra els defensors i les defensores dels drets humans processaments en aquest país.
Finalment, s’ha presentat una declaració per a expressar el rebuig de l’Ajuntament davant els abusos denunciats per les dones jornaleres de la maduixa a Huelva. L’explotació de les empreses que operen en els camps d’Andalusia ha eixit a la llum recentment gràcies a la denúncia d’algunes treballadores. En aquest sector, cada any unes 18.000 dones, que responen al perfil de ser procedents de les zones més pobres del Marroc, treballen en els camps, sense ser informades degudament sobre els seus drets laborals i sota l’amenaça dels abusos dels capatassos.