16.09.2020 - 13:50
L’Ajuntament de Castelló ha sigut triat pel ple de la Xarxa Innpulso (Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació) per a formar part del seu consell rector. L’alcaldessa, Amparo Marco, entra així com consellera en l’òrgan executiu de la xarxa en representació de Castelló, que ha obtingut la plaça en la categoria de grans ciutats que es disputava amb València, Gijón i Oviedo. La candidatura de Castelló ha obtingut 27 vots; 11 la d’Oviedo; 10 la de València; i 9 la de Gijón. El càrrec té tres anys de vigència.
Castelló fa així un pas al capdavant en l’òrgan executiu de la Xarxa Innpulso, de la qual forma part des de fa un any, a partir de la concessió de la Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació. “Hui avancem en la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació i entrem a formar part del seu consell rector. Agraïsc el suport rebut a la nostra candidatura”, ha assegurat l’alcaldessa. “Continuarem treballant amb la innovació com a palanca de canvi necessària per al desenvolupament de la ciutat, apostant per un model de ciutat basat en el coneixement i la innovació, i sostenible des del punt de vista econòmic, social i ambiental”, ha detallat Marco. “Com a membres de la Xarxa Innpulso, i a partir d’ara des del consell rector, podrem continuar sumant i compartint la nostra experiència amb les ciutats que formen part de la xarxa, així com ajudar a impulsar-la i contribuir a la consecució dels seus objectius”, ha ressaltat la primera edila.
Entre les experiències que pot aportar Castelló a la Xarxa Innpulso, i que recull la candidatura al consell rector per la qual s’ha obtingut el lloc de conseller, destaca la gestió de fons europeus, en ser un dels ajuntaments del país més reconeguts per la seua captació i bona gestió de fons europeus, que li ha valgut el reconeixement de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) amb el Premi Bon Govern a la Millor Gestió de Fons Europeus.
La ciutat també destaca en els processos de Compra Pública d’Innovació; i en el disseny i implementació de l’Agenda Urbana Local, sent seleccionada pel Ministeri de Foment i Agenda Urbana com a municipi pilot i de referència a Espanya per la planificació del seu procés d’elaboració de l’Agenda Urbana Castelló 2030, el protocol de col·laboració de la qual va ser signat el divendres passat a Castelló per l’alcaldessa i el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.
A més, Castelló s’ha convertit en un referent europeu en accessibilitat urbana, i per les seues polítiques d’accessibilitat va ser premiada per la Comissió Europea el mes de novembre passat amb el Segon Premi Ciutat Europea Accessible 2019. Així mateix, la ciutat va ser seleccionada per la Comissió Europea d’entre més de 120 candidatures, com una de les 54 ciutats europees que participarà en la Intelligent City Challenge. Una iniciativa única i pionera que actuarà durant 30 mesos com a motor per a les ciutats participants en la conducció cap a una revolució tecnològica que portarà no sols a un major creixement i competitivitat, sinó també a condicions i espais de vida més saludables, més verdes i sostenibles.