El Planetari de Castelló presenta la seua programació divulgativa per al 2019

  • Vero Ruiz fa un balanç positiu de les activitats del Planetari en 2018 “on hem batut rècords de visites i espere que ho tornem a fer enguany”

VilaWeb
Redacció
09.01.2019 - 16:40

La regidoria de Cultura, encapçalada per Verònica Ruiz, ha presentat la programació del Planetari de Castelló per a l’any 2019. Les activitats que s’han planificat mantenen els eixos que s’han marcat des del Planetari durant anys, és a dir, la divulgació de la ciència i l’astronomia. D’aquesta forma els castellonencs i les castellonenques podran gaudir d’exposicions, tallers, jornades i congressos, i projeccions astronòmiques. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, fa un balanç positiu de les activitats del Planetari durant 2018 perquè “hem batut rècords de visites”, i espere que ho tornem a fer enguany amb la programació que presentem”.

S’han programat exposicions de contingut científic i divulgatiu a les tres sales d’exposicions del Planetari. “Con A de Astrónomas” es podrà visitar a la sala superior fins a març. També fins a aquest mes, s’exposen fotografies sobre astronomia i d’abril a juliol els visitants podran conèixer l’eclipsi total de sol a través d’instantànies. A més a més, durant juliol i agost hi haurà una exposició de figures de plastilina sobre música. I per finalitzar l’any es tractarà la història de la telefonia, i es recordarà als dos geòlegs de Castelló, Vicente Sos Baynat i José Royo Gómez, amb una exposició sobre la seua participació en el Congrés Internacional de Geologia en la Unió Soviètica en 1937.

Els tallers lúdico-científics tindran lloc els diumenges de matí, i giraran al voltant de l’astronomia, amb especial atenció a la lluna, ja que aquest any és el 50 aniversari de l’arribada de l’home a aquest astre. Però, també es tractaran altres disciplines de la ciència i continguts mediambientals. També durant tot l’any, les projeccions d’astronomia per a públic general es podran visitar tots els caps de setmana, i el Planetari reserva els matins durant el curs escolar per a les visites organitzades de grups escolars i altres.

A més, de gener a març se celebrarà la 22a edició del curs d’introducció a l’astronomia. En febrer tindrà lloc la celebració del Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, amb una xerrada sobre dones i astronomia, i un taller sobre espectroscòpia. En febrer, es presentarà un espectacle teatral sobre Hipatia d’Alejandria, matemàtica i astrònoma del segle V d.C. i les Jornades +Ciència, organitzades en col·laboració del CEFIRE d’àmbit científic de Castelló, i en abril, arribarà la 27a edició de les Jornades d’Astronomia.

 

En maig, se celebrarà l’aniversari del Planetari amb diverses activitats, i en juny el dia de l’asteroide amb xerrades i tallers. El Planetari participarà en esdeveniments globals com la World Space Week i la Nit Internacional d’Observació de la Lluna, i el dia de la matèria obscura a l’octubre. I, finalment, en novembre acollirà la setmana de la ciència i les IV Jornades STEM+.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem