04.05.2016 - 16:33
La regidora de Cultura, Verónica Ruiz, ha presentat aquest matí el XXXIII Festival de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó, que se celebrarà en la ciutat aquest cap de setmana, entre el 6 i el 8 de maig. Ruiz ha destacat que “es tracta d’una de les manifestacions de cultura popular més importants de l’any en la ciutat de Castelló i des de l’Ajuntament tenim la vocació d’ajudar i posar-li tota la nostra il·lusió a aquest projecte”.
A més, la regidora ha volgut agrair “el gran treball que realitzen els sis grups que formen part de la Federació de Danses de l’Antiga Corona d’Aragó (Grup de Danses el Forcat, Associació Cultural Grup Ramell, Associació Folklòrica El Millars, Escola de Dansa Castelló, Associació d’Estudis Tradicionals Grup Castelló i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló) perquè s’han passat tot l’any treballant moltíssim perquè aquest festival es puga produir en aquesta ciutat”.
En la presentació, la regidora ha estat acompanyada de José Vicente Ramón Segarra, gerent de la Fundació Dávalos Fletcher, entitat que també col·labora amb el festival i Lledó Pascual, de l’organització de la trobada.
El festival comptarà amb la participació dels sis grups locals, un de Catalunya, dos de les Balears (Mallorca i Eivissa) i un d’Aragó, a més de tres de fora dels antics territoris de la Corona, concretament de Canàries, Galícia i Eslovàquia.
La inuguració oficial del festival tindrà lloc divendres que ve, 6 de maig, a les 22.00 hores al Teatre Principal, fins a on arribaran alguns dels grups participants en cercavila des de la Plaça Major. La desfilada començarà a les 21.45 hores i recorrerà els carrers Vera, Gasset i Plaça de la Pau fins al Teatre Principal. Aquesta primera jornada del festival comptarà amb la participació de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, Aragó, Canàries, Eslovàquia, Mallorca i Grup de Danses el Forcat.
El dissabte, 7 de maig, a les 11.30 hores s’inaugurarà la Fira de Luthiers en la plaça Santa Clara, amb la participació d’Aliaga, Els Bessons, Paco Bessó, Paco Escudero i Samuel Higon; a les 11.45 hores tindrà lloc la recepció oficial en l’Ajuntament i a les 12.00 hores començarà l’Aplec de Dolçaina i Tabal en la Plaça Santa Clara a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Soroll i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló.
A la vesprada, a les 17.30 hores tindrà lloc una desfilada de tots els grups participants que eixirà des de Correus i passarà per l’Avinguda del Rei Jaume I, IES Ribalta, plaça Clavé, Enmig, Pascual i Tirado, Major, Arxipreste Balaguer i Plaça Major. En aquesta plaça donarà començament a les 18.00 hores la segona jornada del festival amb les actuacions d’Aragó, Canàries, Catalunya, Eivissa, Eslovàquia, Galícia i Mallorca.
Finalment, el diumenge a les 17.30 tornarà a haver-hi una cercavila amb tots els grups participants que recorrerà el carrer Herrero, la Plaça de la Pau, carrer Major, Arxipreste Balaguer i plaça Major, on tindrà lloc l’última jornada del festival amb les actuacions d’Aragó, Canàries, Eivissa, Eslovàquia, Mallorca, Associació Folklòrica El Millars i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló.