Educació reparteix la baralla de cartes ‘Dones científiques’ i un quadern de trucs de màgia als centres educatius de la ciutat

  • Amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència aquest projecte educatiu pretén visibilitzar i sensibilitzar sobre les aportacions científiques de les dones

VilaWeb

Redacció

10.02.2018 - 18:44

La Regidoria d’Educació, encapçalada per Enric Porcar, ha repartit 500 jocs de cartes de la baralla ‘Dones científiques’ i 1.950 quaderns de trucs de màgia entre els centres educatius de Castelló amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència que se celebra cada 11 de febrer. Aquest projecte d’activitat educativa pretén que l’estudiantat puga conéixer d’una manera didàctica i divertida les fites de les dones dins de la història de la ciència.

Amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar sobre les aportacions científiques de les dones, la Unitat d’Igualtat de la Universitat Jaume I va encetar la iniciativa “Ciència en femení plural”. L’origen d’aquest projecte és l’estudi i l’elaboració d’una relació de les dones que han destacat als diversos camps de la intel·lectualitat, i el resultat del qual va ser l’edició de la baralla de cartes ‘Dones científiques: 30 segles de desigualtat’.

És una baralla dividida en els quatre pals clàssics de la baralla francesa, cadascun amb tretze cartes que corresponen a dones científiques i que rendeix homenatge a les pioneres de la ciència a través de cinquanta-dos noms propis. De cada dona triada es mostra una imatge amb algun detall sobre el seu treball, el lloc i la data de naixement i defunció, i una síntesi explicant la importància del seu treball científic. La baralla va acompanyada d’un quadern de trucs de màgia que compta amb jocs de didàctica de la cartomàgica matemàtica.

El regidor Porcar ha destacat que, tant amb la baralla com amb el quadern de màgia, espera que “amb la lectura de la vida de les dones i la seua utilització ens ajude a conéixer millor la història de la ciència i a tindre una visió més completa i justa de la seua evolució”.

Per altra banda, la regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha explicat que “del que es tracta és de traure de l’oblit conscient i sistemàtic les aportacions de les dones científiques i investigadores. El problema està en que hi ha estereotips que desanimen a les xiquetes a l’hora d’escollir estudis i el que cal són accions per animar a les dones a apropar-se a l’activitat científica”. A més, Brancal ha afegit que “la ciència perd moltíssim excloent a les dones. Es perd talent, es perden idees i es perd en ciència”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem