La Regidoria d’Educació de Castelló ha augmentat el pressupost de manteniment de centres educatius per a l’exercici de 2021. Als vora 4879.000 euros que contempla el pressupost inicial, l’equip de govern n’ha sumat ara més de 98.000 per a continuar amb les obres i actuacions de millora previstes per a enguany i per recuperar el programa Pintaescola.

Com ha explicat el titular d’Educació a l’Ajuntament, Francesc Mezquita, durant l’estiu reformaran una desena de centres on les obres ja estaven previstes i continuaran amb les actuacions de millora durant la tardor. “Hem viscut un curs excepcional, en què hem hagut de fer moltes adequacions de centres per a assegurar que es pugueren complir els protocols i que els accessos i les eixides es feren amb totes les garanties i, per tant, també hem destinat recursos excepcionals a aquestes intervencions”, ha explicat l’edil.

Mezquita, ha pogut comprovar que les obres previstes per a l’estiu avancen a bon ritme durant la visita al CEIP Antonio Armelles i ha destacat que “tots aquests projectes suposen un revulsiu econòmic i contribueixen a mantenir i crear llocs de treball en empreses de la zona”. Ací, les actuacions consisteixen en la substitució de les persianes, el condicionament de l’aula d’infantil i les reformes dels banys d’infantil i de primària, a la primera planta i la planta baixa, respectivament. Els treballs d’aquest centre estan valorats en més de 76.000 euros i es portaran a terme durant els mesos de juliol i agost.

El consistori també actuarà al Castell Vell, on les obres estan dirigides a reproduir una cuina professional per impulsar una branca d’estudis que ja imparteix el centre. Les obres estan valorades al voltant de 80.000 euros. D’altra banda, al CEIP l’Illa, les obres consisteixen en canviar el paviment del pavelló esportiu i la reforma dels vestuaris i dels banys d’infantil, a la planta baixa. Els treballs estan valorats prop de 72.000 euros.

Al Sanchis Yago s’invertiran més de 70.000 euros per pavimentar l’accés i substituir les finestres. Aquests treballs ja s’han iniciat i està previst que duren entre sis i huit setmanes. L’Ajuntament també té previst actuar al CEIP Fadrell i a l’Isabel Ferrer, on reformarà i millorarà els servicis, tant de l’alumnat com els del professorat.

Pel que fa al CEIP Jaume I, es condicionarà un nou accés pel carrer Castellfort i es substituirà la porta d’accés pel Passeig Viena. A més, s’instal·larà una valla per delimitar l’accés al carrer Castellfort i al Camí Vell Alcora. D’igual manera, es millorarà l’accés al Pintor Castell, on es pavimentarà també el camp de futbol.

Finalment, el consistori actuarà, segons les previsions d’Educació, al CEIP Illes Columbretes per tal de millorar el pati, en concret el camp de bàsquet. I, en el cas el CEIP La Marina, l’Ajuntament realitzarà la instal·lació de persianes.

La Regidoria d’Educació també recuperarà la partida pressupostària destinada per al programa Pintaescola, el qual arribarà a 18 centres. Tots ells han presentat projectes artístics per a les façanes que el consistori cobrirà i que comptaran amb la participació de la comunitat educativa en la seua execució.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.