Dijous 9 comença a Benlloc el Feslloch’15

  • Organitzat per Escola Valenciana, es tracta del major festival de música en català que se celebra a les comarques castellonenques

VilaWeb
Redacció
08.07.2015 - 10:28
Actualització: 14.07.2015 - 12:29

Dijous 9 de juliol començarà a Benlloc, a la Plana Alta, el Feslloch’15. Es tracta del major festival de música en català que se celebra a les comarques de Castelló, i un dels més potents de tot el País Valencià. Des d’Escola Valenciana, que és l’entitat organitzadora, juntament amb l’ajuntament de la localitat, volen destacar enguany que “d’alguna manera, serà la celebració d’un nou temps, en el qual les perspectives per a la llengua dels valencians s’amplien notablement, tant des de la Generalitat com des dels ajuntments”

  • El programa d’actuaicons serà el següent:Dijous 9 de juliol

    20:30 -22:00 h: Obertura del festival amb la Xaranga de Benlloch pels carrers del poble

    ESCENARI OVIDI
    22:15-23:00 h: Égalité
    23:15-00:00 h: VaDeBo
    00:15-01:30 h: Els Catarres
    01:45- 02:45 h: Buhos
    03:00 -03:45 h: El Blüe
    04:00 -04:45 h: Meteor

    Divendres 10 de juliol

    AUDITORI
    16:30 – 17:15 h: Júlia
    17:30 – 18:15 h: Gener
    18:30 – 19:15 h: Néstor Mont
    19:30 – 20:15 h: Rafa Xambó

    ESCENARI OVIDI
    20:00 – 20:45 h: Contratempo
    21:00 – 21:45 h: Mox
    22:00 – 22:45 h: El Diluvi
    23:00 – 00:30 h: Els Amics de les Arts
    00:45 – 01:45 h: Zoo
    02:00 – 03:15 h: Aspencat
    03:30 – 04:15 h: Mai Mai
    04:30 – 05:15 h: Komfusió
    05:30 – 06:15 h: Kontaminació Akústika

    Dissabte 11 de juliol

    Espai ‘Fes lloc als menuts’: grup Trobadorets.

    AUDITORI
    16:30 – 19:00 h: Activitats culturals
    19:15:20:00 h: Toti Soler i Gemma Humet

    ESCENARI OVIDI
    20:00 – 21:00 h. Eugeni Alemany
    21:15 – 22:00 h: Talps
    22:15 – 23:00 h: Tardor
    23:15 – 00:15 h: Smoking Souls
    00:30 – 01:30 h: Ebri Knight
    01:45 – 03:15 h: La Gossa Sorda
    03:30 – 04:30 h: Pepet i marieta
    04:45 – 05:30h: Arrap
    05:45 – 06:30 h: King Kong Boy
    06:45 – 07:30 h: Figuels dj’s

    A continuació, ací teniu l’explicació d’alguns dels grups i cantants que hi intervindran:

    ÉGALITÉ és un grup de mestissatge que combina ritmes des del reggae fins al rock. Amb lletres que parlen del seu punt de vista del món que els envolta pretenen fer-se un lloc en el panorama de la música en valencià.

    Desde Borriol (Castelló), amb quasi quatre anys de trajectòria i una mitjana d’edat de 19 anys, fa uns mesos van publicar el seu primer treball Surt el sol.

    Influenciats per bandes com La raíz, La ruda salska o Kana volen mostrar el que han avançat i la maduresa que ha assolit aquest projecte.

    VADEBO es forma a la ciutat de València a l’estiu de 2013 amb la intenció de cobrir un buit musical que els seus components tenien, tots components d’altres bandes de la ciutat i d’algunes encara en funcionament. Sis mesos després enregistren les seues primeres cançons i comencen a donar els seus primers passos i a projectar l’energia que els seus membres aporten a cada vers, a cada cançó i a cada concert. Una experiència alegre i divertida que comença amb gran expectació en la seua primera gira farcida de concerts, arribant a tocar 27 vegades en 10 mesos. Una gira que ha sigut possible gràcies a la ràpida i càlida rebuda que els ha brindat el públic, aconseguint fer-se, amb aquest bagatge tan curt, amb el seu lloc a la música.

    El passat mes de març van publicar Travesses, el seu primer disc.

    ELS CATARRES són el grup català més esperat d’aquest 2015. Després d’aconseguir el fenomen “catarra” amb el seu disc Cançons 2011(Discmedi, 2011) i de la seva consolidació total amb Postals (Música Global 2013), amb el qual varen ser guardonats amb cinc Premis Enderrock, amb el Premi ARC al millor grup de temes propis i amb el Disc Català de l’Any que atorga RNE4, enguany tornen a girar, després d’estrenar aquest passat març el seu nou disc titulat Big Bang.

    Big Bang és l’explosió que fa nàixer el so, l’energia, la llum, la vida i l’amor. El tercer treball d’Els Catarres recrea el seu propi univers vital a través d’històries i experiències que massa sovint són les que ens semblen més petites i quotidianes, però que sense dubte són les grans coses que tots compartim i que mouen el motor del món: la rebel·lia, l’amor, el desamor, l’amistat, l’optimisme, la tristesa, la lluita, el dia a dia com el principi del tot.

    BUHOS és una de les principals referències festives de la música catalana, amb més de 500 concerts a l’esquena. Amb Natura salvatge els de Calafell fan un salt qualitatiu en la seva carrera, apostant per melodies elaborades, lletres incisives i de denúncia i un treball precís del productor David Rossell.

    El resultat és un disc coherent, sense fissures, orgànic, on l’ska rock més directe i els ritmes reggae són els protagonistes absoluts. A nivell temàtic, les lletres són una celebració de la vida, una invitació a passar-ho bé en companyia de la gent estimada, però que no defuig el compromís amb les causes per les que volen lluitar. Dir les coses pel seu nom, denunciar situacions injustes, protestar i condemnar comportaments egoistes són temes recurrents a tot el disc.

    EL BLÜE. Parlar del Blüe és parlar d’Alfons P. Daràs. Natural de la Plana Baixa, amb només 17 anys va començar a escriure i gravar les seues primeres cançons de rap en valencià. Dues maquetes, nominacions als premis Ovidi Montllor, i diversos concursos guanyats com l’UJI-Pop 2012 o el Rockpenat 2013, van ser alguns dels seus primers passos.

    Al 2014, i gràcies a un exitós projecte de micromecenatge, es fa possible l’eixida del seu primer LP, Efecte Papallona, produït pel conegut col·lectiu musical Full Basstards. Efecte Papallona, en el que col·laboren artistes del nivell del sevillà Halberto el Cheff o Pau Alabajos, resulta ser un èxit de crítica i alguns portals i mitjans de renom el situen com un dels principals treballs en valencià de l’any, a més de ser un disc de Hip Hop imprescindible.

    En directe al Blüe l’acompanyen Dj Sinic, el bateria Eugenio Sanz, el corista Kaos Serrano, la veu de Loren Losada i la guitarra d’Alfred Canós. Junts, han compartit cartell amb Fermín Muguruza, Txarango, At Versaris, Aspencat, Orxata…

    METEOR naix de l’essència del canvi. De la necessitat d’explorar nous horitzons, noves idees, nous camins que traçar. Un projecte musical concebut sense etiquetes i que ens ha permès assolir noves metes com a músics. Meteor és la nostra aposta pel canvi. Un canvi que demana pas a crits en l’àmbit socio-cultural i que volem transmetre amb lletres esperançadores i positives, amb cançons enèrgiques que hem plasmat en el nostre primer disc, Allò que som.

    JÚLIA. Des dels pirineus alcoians arriba Júlia, la vintena referència discrogràfica del segell valencià d’autogestió Malatesta Records, amb el seu disc debut, Nuvolàstic. Estela Tormo (música i lletra) s’endinsa en un nou llenguatge més orgànic després de la seua primera incursió en solitari amb la maqueta El Mecanoscrit (guanyadora del Premi Ovidi a la Millor Maqueta el 2013). Jaume Pla (guitarra i cors), Lídia Vila (teclat i cors) i Santi Serrano (bateria i percussions) l’acompanyen en aquest nou camí amb un format de banda més potent, sempre respectant l’arrel fusionada del folc, pop i l’electrònica suau. Tot amb la intenció d’oferir un producte atractiu i trencador, que explore nous camins encara verges per a la música feta a casa nostra.

    GENER és el nou projecte elèctric del cantautor i guionista de l’Horta Carles Chiner, que amb el seu primer disc, El Temps del Llop (Mesdemil, 2014) ha captivat la crítica obrint camins no transitats en l’escena valenciana. La seua proposta traça una línia que recorre temps i espais: blues d’inspiració clàssica, soul, rock, pop, psicodèlia i cançó d’autor mediterrània. Després d’assumir íntegrament a l’estudi el treball de veus, guitarres, dobros, baixos, pianos, teclats i percussions, Chiner ha trobat en els músics Enric Alepuz, Pasqual Rodrigo, Vicent Todolí i César Castillo la companyia perfecta per donar forma a un directe contundent, emocional i ple de matisos, capaç de superar amplament les expectatives creades al disc. Cinc veus unides que converteixen la música en una cerimònia religiosa d’amor i ràbia.

    NÉSTOR MONT. Després de Sentit (2004) i de Amor de Terra (2010), el músic d’Algemesí Néstor Mont ha publicat Tres, el seu tercer treball en solitari. Un disc gravat en directe en formació de trio, amb Josep Pérez a la bateria i cors, i Pere Ródenas al baix i cors. Una aposta per la senzillesa i la contundència. Un treball que reflexiona sobre la condició humana, que inclou poemes d’autors com V.A. Estellés i Marc Granell, que posa lletra a La Muixeranga i que reivindica com a referents els drets humans, l’alegria i l’estima.

    RAFA XAMBÓ. L’espectacle comença amb les cançons d’una maqueta gravada amb Rafa Ruiz quan Xambó tenia 20 anys. Ara, amb una tasca senzilla de digitalitzar aquella cinta i masteritzar-la, Xambó ha tret, quaranta anys després, el que hauria d’haver sigut el seu primer LPLlibertat.

    Rafa Xambó, acompanyat del pianista Salva Vázquez, que ja ha col·laborat amb ell en l’anterior disc T’estimo tant. Sonets de Shakespeare, combina en aquest espectacle les cançons d’aquella primera maqueta i el material molt més madur de la segona etapa de la seva carrera, a partir del 2002. Dos repertoris i, gairebé, dos mons: pura cançó protesta antifranquista en aquelles peces primerenques i subtilesa poètica i contorns sonors més sofisticats en la seva obra contemporània. Amb tot, un espectacle actual i alhora carregat de memòria, sentiment i lleialtat a la terra i la gent. Una delícia de no perdre.

    CONTRATEMPO comença la seua trajectòria musical a Castelló de la Plana a principis del 2004. Al llarg d’aquests anys, la banda ha publicat fins a cinc treballs discogràfics on la interpretació de gran varietat d’estils dels sons jamaicans ha estat el seu gran tret distintiu. Així, des de l’ska accelerat de la tercera onada predominant al primer treball BRJ SKA-SOUNDS, Contratempo ha elaborant discs on el swing primer, i l’erly-reggae i el new roots després, han aparegut amb força com fou el cas de l’àlbumPsychotropikal o el ben conegut Plana Tropikal Crew editat l’any 2011.

    Amb més de deu anys d’existència, temes com “Funky Reggae Tonight”, “Cuando todo falla” o “Plana Tropikal Crew” s’han convertit en els grans singles del grup. El sisé treball, anomenat Ara o mai, espera veure la llum al proper mes de setembre d’aquest any 2015.

    MOX. Seguint amb la línia encetada amb Palifonies (Autoedició, 2013), Mox, el grup de Puçol (l’Horta), presentarà al Feslloch el seu nou discTuactes i rebomboris (Mésdemil, 2015), disc que conté 8 cançons pròpies inspirades en diferents estils musicals populars tradicionals, arrelats a la nostra i a altres terres. Estils populars com ara el cant de batre, el fandango, la tarantel·la, la jota o la dansà són passats pel filtre de Mox per convertir-se en alguna cosa nova, si es vol, en una evolució d’eixos mateixos estils cap al rock i el pop; en definitiva, cap al moment present. El disc acaba amb una cançó extra, un cant de batre genuí cantat per Pep Gimeno “Botifarra”.

    ELS AMICS DE LES ARTS. Després d’haver editat diverses maquetes i un disc, Els Amics de les Arts van esclatar gràcies a l’àlbum Bed & Breakfast(Discmedi, 2009). El seu següent disc, Espècies per catalogar (Discmedi, 2012), els va situar al número 1 d’iTunes Espanya i els va portar a fer una gira que van immortalitzar al seu CD-DVD Tenim dret a fer l’animal(Discmedi, 2012).

    Els Amics de les Arts celebren al 2015 els seu desé aniversari als escenaris i arriben al Feslloch amb els millor temes d’aquests 10 anys, que els presentaran per primera vegada al nostre festival.

    EL DILUVI. El grup de l’Alcoià ha gravat un nou treball, Alegria, que inclou cinc cançons i una introducció recitada per Feliu Ventura, sobre el significat de l’alegria. La seua anterior gira #Motius ha estat tot un èxit, des del 31 de maig on encetaren l’Identi’cat a Baó (Rosselló) amb la Troba Kung­Fú fins a l’escenari del Festivern a Tavernes de la Valldigna, han recorregut molts dels escenaris més importants del territori de parla catalana, escenaris com l’Aplec dels Ports, festes de Gràcia a Barcelona, al TroVam de Castelló, etc. realitzant en 7 mesos més de trenta concerts.

    En aquest nou treball el Diluvi ha fet un pas més en la cerca del seu propi estil i segurament ens trobem davant d’un disc oxímoron, ja que aquest és el treball més madur, però també més fresc de la banda de l’Alcoià. Per a l’enregistarment de l’àlbum han tornat a comptar amb la producció i barreja de David Rosell, músic de Dept. i Brams, alhora també productor de grups com Txarango, Itaca Band i Els Catarres.

    ‘Alegria’, ‘I tu, sols tu’ o ‘L`escletxa’ són alguns dels títols de les cançons d’un àlbum que tindrà com a eixos vertebradors el sentiments d’alegria, de llibertat o d’emancipació. «El ser lliure dins d’aquest món tan oprimit i tan opressor, només t’ho pots donar tu, la teua actitut i el teu esperit crític», asseguren els membres del grup.

    ZOO és un col·lectiu musical que neix a Gandia ara fa un any, amb el llançament del seu single ‘Estiu’. Després de publicar i presentar el seu discTempestes vénen del Sud, penjant el “Sold Out” a València, Gandia, Barcelona i Alacant, comencen la seua gira Corbelles Tour que els farà oferir un total de més de 50 concerts al llarg del 2015.

    El grup presenta un directe potent i reivindicatiu, mesclant ritmes electrònics ballables amb instruments i sonoritats variades. No podien fallar al Feslloch d’enguany. No volien fallar, de fet. I ja ens han dit que ens tenen preparada alguna sorpreseta…

    ASPENCAT. Comprenen de manera intuïtiva la historia recent de la música del seu territori i d’altres indrets. El reggae, l’ska, el drum ‘n’ buss i l’electrònica adient amb la combinació d’elements de la música tradicional són marca de la casa, tot enriquit amb un sistema vocal que irromp amb un ventall infinit de possibilitats: des del cant d’estil i el ragga fins el hip hop i el hard core.

    Actualment immersos en El compte enrere, els darrers batecs d’Essència,descomptant un per un els 16 concerts d’una mini-gira que farà tremolar els escenaris amb un nou directe, i qui sap si alguna sorpresa sonora prèvia al nou treball.

    El compte enrere és doncs un comiat i una arribada. Un comiat d’un treball ben fet i consolidat (més de 60 concerts en poc més d’un any, més de 30.000 descàrregues del llarga durada Essència, uns aproximadament 200.000 espectadors que han gaudit del directe i molts fans contents i predisposats al que està per vindre) i una arribada, que ens vaticina un nou llarga durada, el 4t dels Aspencat, al setembre, que de ben segur sorprendrà i ens farà gaudir.

    MAI MAI són una banda de rock afincada a València que debuta en 2014 amb l’EP Mai Mai, presentat amb el single “Filibusters” (nominat a millor videoclip als IX Premis Ovidi). En 2015 graven el seu primer llarga duradaArribar a Mart (Flor y Nata Records) amb Eric Fuentes i Tono Hurtado, a més de les col·laboracions de Miquel Àngel Landete ‘Senior’, Joan Colomo i Carla Pérez (Mourn) als estudis Lluerna de Barcelona. Després d’una primera gira amb més de 20 concerts ara presenten en contundent i cuidat directe les cançons d’ Arribar a Mart entrellaçades amb altres sorpreses.

    KOMFUSIÓ. El grup de la Marina Baixa, després de tres anys de silenci discogràfic, publica el segon treball, ‘Un poble de cançons’ (Mésdemil, 2015), un triple àlbum que combina la música amb la literatura, la fotografia amb el dibuix i el documentalisme amb la ficció. Tots els elements es concreten en un llibre-CD-DVD documental que té com a element cohesionador la paraula poble, i que es fonamenta, en certa mesura, en el concepte wagnerià d’obra total. Inclou poemes musicats de Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu o Vicent Andrés Estellés.

    Komfusió, com si fóra fusió, una barreja de sentiments, de pobles, de generacions, de realitats, de lluites i també d’estils.

    KONTAMINACIÓ AKÚSTIKA. “Moriré sense cap saviesa, però molt ric de passos de perdut vianant. Caminant per un mur que no sé ni on ni quan acabarà…”

    Reprenen les paraules d’Espriu i les fem nostres, i vostres. Reprenen l’esperit que els empeny avançar a les palpentes entre clots i pedres, entre nits i més nits. Kontaminació Akústika decidix emprendre camí per no parar, si no és, únicament per descansar. I així, Vestits amb Paraules Noves, han fet els seus primers passos de perduts vianants.

    Les seues lletres s’agarren a l’eclecticisme dels camins, així com els estils amb què van acompanyades. Els transporten a les revoltes obreres dels 60, a la tanca de Melilla, a les mans podrides de l’església, sense deixar de guiar-los amb la força universal de l’estima. Si decidiu caminar pel seu mur, vos garantixen una d’alegria, de ràbia i de germanor. Cultura Viva, des de Biar.

    TROBADORETS. Són el grup escollit enguany per a l’espai ‘Fes lloc als menuts’, dedicat als xiquets i xiquetes. Són músics, amics que tenen per objectiu  que els més menuts gaudisquen amb la música tradicional enfocada a ells. Segons diuen els Trobadorets: ‘Volem que els xiquets i xiquetes ballen de valent, canten i xalen la gana!’

    EUGENI ALEMANY. L’humorista i presentador de televisió, Eugeni Alemany ha preparat un espectacle per al Feslloch que barreja els moments més coneguts dels seus monòlegs. Ens assegura un xou on la improvisació, la irreverència i la interacció amb el públic seran els grans protagonistes. Prepareu-vos!

    TOTI SOLER i GEMMA HUMET. La relació artística de Toti Soler i la jove cantant terrassenca Gemma Humet, neboda del cantant Joan Baptista Humet, va sorgir amb la participació d’Humet als discos de Soler Raó de viure (2011) i El teu nom (2013). Després de la col·laboració discogràfica, dita relació ha crescut i s’ha desenvolupat amb diverses actuacions pels Països Catalans amb els recitals Liebeslied; Intensament Vinyoli; U, set u, quatre segar i batre; i L’Ovidi, poema sense acabar.

    L’actuació al Feslloch 2015 farà un recorregut sensible i profund per les cançons que conformen aquest últim recital. Un cop més, Toti Soler és l’eco transparent i imprescindible d’Ovidi Montllor: aquell que lligava cartes i roses i oferia a l’amic els reis i els asos de la més franca i lleial aliança artística i personal.

    TALPS és un grup de Borriol (Castelló), format a principis de 2014 per Aitor Cabo, Marc Castellano i David Gonzalez. Simetries és el primer disc d’estudi del grup (Borriol, Castelló), que sintetitza anys d’experiències musicals barrejades amb noves composicions sorgides el darrer any. Consta d’11 cançons de tall íntim amb lletres que conviden a la reflexió personal i que expressen emocions captades al vol i madurades en la intimitat. Amb un so evolucionat des de les composicions acústiques, les cançons han agafat forma fins a tindre un caràcter més elèctric, però sense perdre mai eixa primitivitat acústica que es troba present en quasi tots els temes.

    TARDOR ens presenta Una ciutat invisible, el seu segon disc. Un projecte ambiciós i construït des d’una base sòlida i forta. Onze cançons en les quals el grup ha estat treballat tot l’últim any. Allunyats dels escenaris, la formació va decidir nodrir-se d’experiències i noves influències per crear aquest nou projecte, ple d’il·lusions i energies renovades. Han estat mesos difícils, on la distància ha estat molt present en tot el procés de composició.

    Aquest segon llarga durada és un pas endavant. Suposa un canvi complet sempre intentant no perdre l’essència de Revolució de l’estat latent, el primer disc de la jove formació valenciana. No és tracta d’un recopilatori de cançons sorgides en els últims dos anys, sinó que des d’un principi van treballar el disc com un conjunt, concebut com un tot. Una història, un concepte. Aquest fet es reflectix a les lletres, melodies i arranjaments, ja que hi ha una coherència. A més, la incorporació d’un quart membre els ha permès explorar i aconseguir un so més complet i amb molts més matisos.

    SMOKING SOULS. El 2013 el grup de Pego autoedita el seu primer disc d’estudi, l’Espenta (enregistrat a l’estudi On-Tracks) que presenta un estil propi que oscil·la entre el rock alternatiu i el post-hardcore melòdic amb cançons de guitarres contundents que contrasten amb una característica veu càlida capaç de transmetre’ns el missatge positiu i optimista.

    L’any 2014 realitzaren l’adaptació a l’àmbit del rock de la cançó “Alacant per interior” de Feliu Ventura, passant a treballar amb el productor Mark Dasousa (Atomic Estudio), amb qui enregistraran el seu segon disc,Nòmades, el 2015.

    Nòmades ha estat editat pel reconegut segell discogràfic independent català Propaganda pel Fet. Suposa una evolució musical i una major maduresa sense oblidar l’essència del primer disc. Amb Nòmadesreflectixen la crua situació de molts joves d’haver de marxar del poble i del país en un exili forçat per la supervivència i la necessitat. Nòmades d’un temps incert però amb les forces i l’energia necessàries per superar les adversitats.

    EBRI NIGHT venen del Maresme, una comarca on el mar i la muntanya s’uneixen a mig camí entre la Selva i Barcelona. Des del principi, cap allà l’any 2005, el grup es va arrelar a les melodies que sortien del seu poble, als instruments tradicionals i a les veus populars que han sonat des de fa segles pels carrers de la Catalunya folklòrica.

    La seua música beu de la tradició per a reinventar l’espectacle, per a dur amb tota l’energia que poden una música que està a cavall entre la memòria i el projecte, entre el passat i el futur, però sempre amb els peus posats al present. Perquè que allò popular no pot deixar de ser enèrgic i el folk té tota la força del poble que té al darrere i de tot aquell que vol canviar el món.

    Ebri Knight presenten el seu tercer disc, Foc!. Després de dos discos que els han consolidat en el panorama de la música festiva i compromesa, els maresmencs fan una passa endavant amb cançons carregades d’història i de crits de guerra. Pólvora encesa. Una gran explosió.

    LA GOSSA SORDA. El grup de Pego oferirà al Feslloch un dels seus últims concerts abans de deixar els escenaris amb el seu treball La polseguera, una resposta reivindicativa a un temps d’humiliacions polítiques i misèries compartides que ha esdevingut un símbol del canvi i la regeneració al País Valencià.

    Les seues lletres colpegen fort els fonaments del sistema: la injustícia de l’ordre social i mundial actual, el consumisme, la corrupció política, la crisi econòmica…

    La Gossa Sorda ha actuat en desenes de pobles i ciutats, ja siga al País Valencià, ja siga en altres indrets: País Basc, Catalunya, Illes Balears, Galícia, Madrid…I és referent de la música en valencià.

    PEPET I MARIETA. El grup conformat per músics de banda i banda del riu de la Sénia arriba al Feslloch amb un nou disc baix del braç La sal de la vida (Música Global, 2015), després de la ressaca d’èxit del tema ‘Corre l’estiu’, que es va convertir en la cançó de l’estiu l’any passat a TV3 i Catalunya Ràdio.

    El nou disc està impregnat de molt d’optimisme, el mateix que desprendran els de les Terres de l’Ebre a l’Escenari Ovidi del Feslloch. CAL FER NOTAR QUE L’ACCIDENT DE TRÀNSIT PATIT PEL SEU MÚSIC, EN EL QUAL HA RESULTAT MORT, PODRIA COMPLICAR AQUESTA ACTUACIÓ, COM ÉS D’IMAGINAR.

  • ARRAP són un grup de rap de València, format pels MC’s Antzoki i Winston, i el DJ i productor, Loren D. El seu nou disc porta per nomDesperta ferro, un disc de rap clàssic però alhora combatiu i arrelat, amb els poderosos en el punt de mira i la Mediterrània com a font d’inspiració.Després de la publicació del seu primer treball en format maqueta (Promo 2011), van llançar al 2012 el seu primer llarga durada, Ara va de bo. Amb aquest disc han recorregut les principals ciutats, pobles i festivals de tot el territori, oferint un directe de rap enèrgic, combatiu i de soca-rel. Un espectacle que contagia al públic amb les seues lletres carregades tant de crítica com d’optimisme, enginy i sentiment. Ara, han tornat per publicar nou disc, Desperta ferro, un viatge èpic que tindrà parada al Feslloch 2015!

    KING KONG BOY és un grup nascut a Gandia (la Safor) l’any 2010. Després de rodar durant dos anys per pubs, sales i festivals, acaben publicant la seua maqueta Involució (2012, Auto-editada), amb la que giren durant un any més, compartint escenaris amb grups com Aspencat, La Raíz, Bongo Botrako o Orxata.

    El 2014 entren a l’estudi per enregistrar el seu primer disc, Alcem el vol(Auto-editat), produït per Mark Dasousa. Aquest treball són deu talls que narren un camí cap a la rebel·lió interna i externa, mesclant estils com el rock, funky, reggae o el folk, aconseguint al mateix temps una sonoritat característica. A partir d’ahí comença la segona etapa de la banda, amb una gira que els ha fet recórrer sales i festes arreu de tot el País Valencià, i que els durà a alguns dels festivals més importants en l’estiu de 2015.

    FIGUELS DJ’s són un col·lectiu musical i visual que va nàixer a València al caliu de les Falles Populars al 2014. Som tres dones que proposem un munt de cançons d’intèrprets femenines per ballar i arrimar-se. Les nostres influències van del destarifo màxim a la coentor total, tot amb inspiració marina i essència tropical.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem