Compromís per Castelló ha anunciat durant la sessió plenària d’aquest dijous que presentarà una al·legació per tal de recuperar la reserva del solar municipal de la partida de Taxida (davant de la Ciutat de la Justícia) per a la construcció d’un conservatori. Aquesta ubicació, «reuneix totes les característiques necessàries pel que fa a transport públics i espai per a estacionament, proximitat amb els instituts SOS Baynat i Penyagolosa i l’Auditori i disponibilitat d’habitatges de lloguer, a més de comptar amb els metres necessaris per a construir un centre digne i amb les dimensions que el nou conservatori necessita».

Així ho ha afirmat el regidor de Compromís Francesc Mezquita, qui també ha plantejat la possibilitat de que el Conservatori es construïsca mitjançant el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. «D’aquesta manera, s’accelera la construcció del centre, l’Ajuntament pot sol·licitar immediatament la delegació de competències per a fer el projecte, no cal cedir el solar i la ciutat guanya un infraestructura educativa de primer ordre, que serà referència a les comarques del nord», ha apuntat Mezquita.

El regidor ha recordat que la ubicació del conservatori als terrenys municipals Taxida compta amb el vist-i-plau «del personal docent i dels equips directius dels conservatoris, de les famílies, de l’alumnat, dels responsables polítics i personal tècnic de l’Ajuntament de Castelló». Aquests últims van avalar la construcció en aquest espai amb diversos informes favorables i en la resposta a les al·legacions que en 2018 van fer els conservatoris per a sol·licitar la construcció d’un nou centre. Així mateix, els responsables polítics van votar a favor d’aquestes respostes i van mostrar conformitat amb la ubicació de Taxida.

Compromís ha recordat també que la ubicació proposada al costat de l’avinguda d’Enrique Gimeno «no és viable», ja que aquesta parcel·la no compta amb metres suficients per a un centre que ha d’acollir «vora 2,000 alumnes» i a més «està prevista la construcció d’un IES quan es desenvolupe aquesta zona». Traslladar ací el conservatori suposaria «negar el terreny a eixe institut i condemnar el nou conservatori a serioses limitacions d’espai».

Així doncs, després de presentar l’al·legació perquè el conservatori de Castelló recupere el solar reservat en el Pla General, els regidors de Compromís sol·licitaran reunions amb representants de tots els grups municipals per a explicar-los els motius de l’al·legació i els avantatges de la ubicació de Taxida. En el recurs de Compromís per Castelló estan recollides les peticions dels equips directius dels centres, amb els quals es van reunir el regidors Mezquita, Garcia i Ruiz recentment.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.