Compromís i Castelló en Moviment treballen per donar forma al model fiscal de l’Acord del Grau

  • Els grups de treball han estat els darrers dies contrastant i posant en comú les respectives propostes en matèria de fiscalitat local, de cara a la mesa de treball i negociació posada en marxa des de la regidoria d'hisenda.

VilaWeb
Redacció
02.05.2016 - 10:50

El passat dimarts 26 d’abril va haver-hi una primera reunió de treball entre membres de Compromís i de Castelló en Moviment per tal de valorar una proposta conjunta per a la mesa de treball sobre fiscalitat. Per part de les dues organitzacions es fa una valoració positiva i s’apunta cap a una agenda de treball i unes propostes compartides, que s’hauran d’anar concretant i debatent les setmanes vinents.

Així mateix, ambdues agrupacions s’emplacen a una pròxima reunió amb membres del PSPV de Castelló per tal de buscar punts d’enteniment a tres bandes de cara a materialitzar el que seria una proposta que representarà les mesures concretes en matèria de fiscalitat del Pacte del Grau.

Durant les converses entre Compromís i Castelló en Moviment s’ha estat analitzant la possibilitat d’aplicar un IBI progressiu, especialment per als immobles on es realitzen activitats econòmiques, però també per a residencials. De manera que els de major valor cadastral contribuïsquen proporcionalment més a les arques municipals, mirant que els de menor valor puguen reduir-se de forma substancial. També s’està estudiant la reforma de la taxa de residus per tal que siga amb criteris ambientals i socials.

En termes socials, es van a estudiar mesures importants de bonificació dels imposts i taxes municipals per a famílies amb pocs ingressos, persones aturades de llarga durada, i altres situacions similars.

Unes altres mesures que s’estan contemplant són una rebaixa important a l’IBI rústic per a l’activitat agrícola, iniciar els treballs per una revisió del cadastre l’any vinent, o com aplicar una progressivitat fiscal al Port de Castelló sense afectar les empreses més menudes de la zona d’oci i comercial, o a l’activitat pesquera.

Alguna de les conclusions a les quals s’ha arribat en aquests contactes, és a la necessitat d’exigir a les administracions central i autonòmica, canvis legislatius o administratius que donen majors competències als municipis per tal de regular les ordenances fiscals i donar un caràcter més progressiu, just i solidari als mateixos.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem