Castelló simplificarà la bonificació de l’IBI d’energies renovables per a fomentar el seu tràmit i accelerar la transició energètica

  • L’Ajuntament demana opinió a associacions, entitats i empreses del sector

VilaWeb
Redacció
15.02.2022 - 18:27

L’Ajuntament de Castelló prepara de cara a 2023 una revisió de l’ordenança fiscal que bonifica l’Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de plaques fotovoltaiques amb l’objectiu de simplificar els seus requisits, facilitar la seua tramitació i avançar cap a la transició energètica. Per a això es reunirà amb agents i col·lectius vinculats al sector per a implicar-los en la seua elaboració.

“Tenim el repte de caminar cap a la descarbonització de l’economia. El sector domèstic és un dels principals focus d’emissions de C02 i el Pacte Verd Europeu estableix que en 2030 almenys el 35% del consum final de l’energia haurà de ser d’origen renovable. Des de 2018 tenim una bonificació de l’ordenança, però hem detectat que els requisits de superfície i de potència fan molt difícil que siga efectiva per a comunitats de propietaris i de cara a 2023 volem adaptar les seues condicions a les demandes de la ciutat d’acord el que ens plantegen entitats vinculades a la instal·lació d’equips elèctrics i energies renovables i administradors de finques», ha afirmat Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica.

El regidor d’Hisenda, David Donate, ha explicat que “s’obrirà un període per a, de la mà de les associacions i entitats representatives del sector, poder definir uns criteris més concordes amb la realitat de Castelló i fer més accessible la bonificació”. Donate ha recalcat que, amb això, “s’avança cap a una fiscalitat més verda” per a la ciutat de Castelló.

L’Ajuntament disposa des de 2018 d’una bonificació del 50% de l’IBI en les edificacions d’ús predominantment residencial en les quals s’hagen instal·lat sistemes per a l’aprofitament elèctric de l’energia provinent del sol. En 2021 es van presentar 46 sol·licituds. Amb la reforma de l’ordenança es vol adaptar a la realitat del parc immobiliari actual de la capital de la Plana.

El Ple municipal ja va derogar el desembre de 2019 l’ordenança municipal de 2010 d’aprofitament d’energia fotovoltaica per recollir una regularització més restrictiva que l’estatal quant a l’autoconsum energètic i facilitar així la tramitació de les instal·lacions.

.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem