Castelló rep la major aportació de fons europeus de la seua història gràcies als 10,1 milions de l’estratègia urbana sostenible

  • El regidor Rafa Simó destaca “el caràcter transversal” d'aquesta iniciativa que suposarà una inversió total de 20,2 milions en la ciutat

VilaWeb
Redacció
04.10.2016 - 15:44

 

Mai abans la ciutat de Castelló havia rebut una injecció de fons europeus tan important com la que suposarà l’execució de l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible (EDUSI) presentada per la Regidoria d’Ordenació del Territori. Els 10,1 milions d’euros en ajudes concedides a l’Ajuntament de Castelló per aquest projecte superen els invertits amb el projecte Urban Castelló a la fi dels 90 i principis de la dècada del 2000. El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha subratllat a més que “la inversió global de l’EDUSI doblegarà la del projecte Urban, ja que l’Ajuntament de Castelló aportarà altres 10,1 milions per a fer possible aquesta estratègia global de ciutat que inclou línies d’actuació per a rehabilitar zones urbanes degradades, potenciar models de transport alternatiu al motoritzat privat, fomentar l’eficiència energètica o avançar cap a una Smart City”.

D’aquesta manera, la inversió total de l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible (EDUSI) ascendirà a 20,2 milions “una mica més del doble de la inversió executada en el projecte Urban, quan es van invertir 10 milions d’euros finançats en un 70% per la UE i la resta amb aportacions públiques i privades”. L’EDUSI reportarà a la ciutat de Castelló 3,1 milions més en fons europeus dels rebuts amb l’Urban, l’execució del qual es va iniciar l’any 1998 i va finalitzar en el 2001. El cost total del mateix va ser de 10.000.000 euros, dels quals el 70% va ser finançat amb fons de la Comunitat Europea i el 30% restant aportat per l’Ajuntament i altres entitats públiques i privades col·laboradores.

No és aquesta l’única experiència en gestió de fons europeus desenvolupada per l’Ajuntament de Castelló. El projecte Joves Castelló de la Iniciativa Comunitària Youthstart, es va executar en els anys 1999 i 2000 i se centrava en el sector de joves en dificultat i que el seu objectiu era afavorir la integració en el mercat de treball dels joves menors de 20 anys, especialment d’aquells que mancaven de qualificacions bàsiques o de formació. L’aportació de fons europeus va ser d’una mica més de 450.000 euros, el 75% del cost total del projecte.

L’estratègia de desenvolupament urbà sostenible dissenyada per l’àrea d’Urbanisme dirigida per Rafa Simó ha sigut una de les seleccionades pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques d’entre les 269 presentades a nivell estatal. Així, el Ministeri ha concedit les ajudes sol·licitades per a desenvolupar un projecte de ciutat en el qual la UE, mitjançant el programa operatiu de Creixement Sostenible FEDER 2014-2020, aportarà 10,1 milions d’euros i els 10,1 restants es finançaran amb fons propis de l’Ajuntament de Castelló.

L’edil Rafa Simó ha reiterat la seua felicitació “a tots els tècnics municipals que han treballat per a fer possible aquest projecte amb el qual Castelló rebrà la major quantia de fons europeus que havia aconseguit fins al moment i, especialment, al coordinador de l’àrea de Desenvolupament de la Ciutat i Sostenibilitat, Fernando Calduch”.

 

Cal recordar que aquest programa planteja actuacions per a la rehabilitació d’espais urbans degradats com el barri Crèmor i els confrontants de l’avinguda de l’Alcora; la promoció de models de transport alternatius al motoritzat privat; el foment del patrimoni natural existent; una major eficiència energètica; la consolidació de la ciutat ja construïda; la diversificació del teixit productiu i l’avanç cap a una Smart City en administració electrònica i Open Goverment.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem