Castelló reobre al públic el Refugi Antiaeri i el Fadrí, després de 15 mesos tancats per la pandèmia

  • El Museu de la Ciutat adapta els espais amb nous aforaments i condicions d’accés

VilaWeb
Redacció
03.07.2021 - 16:41

El Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) reobrirà el dimarts el Refugi Antiaeri i el Fadrí després de 15 mesos tancats a causa de la pandèmia de la covid19. Ambdós espais romanien tancats des de l’inici del confinament, en març del 2020, i ara, després dels informes favorables, tornen a ser accessibles per al públic, amb entrada lliure, sense reserva, amb aforaments limitats i condicions especials com marca la normativa vigent de la Conselleria de Sanitat.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, celebra que “la ciutadania puga tornar a gaudir d’espais com el Fadrí i el Refugi Antiaeri després de tant de temps”. Ruiz ha valorat que “el fet de tornar a visitar aquestes seus del MUCC significa veure la llum al final del túnel i simbolitza l’esperança per superar uns mesos complicats per a totes i tots”. L’edil ha recordat que “a més, el públic en general podrà visitar la resta d’espais del Museu de la Ciutat com el Museu d’Etnologia o el Museu de la Mar, els quals actualitzen i augmenten els seus aforaments”, a més de gaudir de les visites guiades.

El Refugi Antiaeri estrena, a més a més, l’escenografia que representa un grup de persones tancades enmig d’un bombardeig, renovada durant aquest temps de tancament amb la col·laboració de la Conselleria de Qualitat Democràtica. Al Refugi de la plaça Tetuán podran entrar 30 persones màxim, amb mascareta obligatòria en tot el recinte i mantenint una distància de seguretat de 2 metres, amb ús de gel hidroalcohòlic. En cas dels grups, podran ser de fins a 15 persones. L’horari serà de 16.00 a 19.00 hores de dimarts a dissabte; i diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. L’aforament de la Torre del Campanar serà de 15 persones, amb les mateixes mesures sanitàries, les quals s’aniran adaptant segons marque la Generalitat. Es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 11.00 a 13.00 hores.

Ambdós espais estan entre les seus més visitades del Museu de la Ciutat de Castelló. El Refugi Antiaeri de la plaça Tetuán, que va obrir les seues portes al juliol de 2018, ha rebut més de 35.000 persones fins al seu sobtat tancament. El Fadrí, per la seua part, passa de les 12.000. A aquestes cal sumar les visites virtuals als espais, les quals es van activar el passat mes de desembre, mentre romanien tancats per complir amb els protocols de seguretat. S’han dut a terme amb una perspectiva innovadora que permet panoràmiques de 360º de les seues sales, apostant per una experiència immersiva mitjançant l’escaneig d’un codi QR.

30 visites guiades i gratuïtes

El MUCC ha engegat aquest cap de setmana amb molt bona acollida el calendari de visites guiades per professionals a l’itinerari de la Muralla Medieval, a la qual segueixen les rutes pels Espais de la Memòria, el Castelló Republicà, Dones Immortals al cementiri de Sant Josep, el Castell Vell, i la Vil·la Romana de Vinamargo. Per consultar tots els horaris i accedir a les visites, el públic haurà de fer reserva prèvia al correu electrònic info@mucc.es. Les activitats es realitzen tant en valencià com en castellà, amb un aforament màxim de 20 persones i els protocols covid activats.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem