Castelló renova la col·laboració amb el Telèfon de l’Esperança per a atendre la gent gran

  • Marco signa el nou conveni que donarà continuïtat al projecte ‘Escoltant els majors’ que va atendre 700 telefonades l'últim any

VilaWeb

Redacció

22.02.2022 - 14:32
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha signat el nou conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació Internacional del Telèfon de l’Esperança per a donar continuïtat fins a l’any 2024 al projecte Escoltant els majors, que en l’últim any ha atés més de 700 telefonades a Castelló. Una signatura que ha tingut lloc en el consistori i que ha comptat amb la participació de la regidora de Gent Gran, Isabel Granero, i de representants d’aquesta organització no governamental d’acció social.

L’Ajuntament de Castelló renova així la col·laboració amb el Telèfon de l’Esperança, a través de la Regidoria de Gent Gran, reforçant l’atenció a aquelles persones que necessiten d’un acompanyament telefònic gratuït o que se senten en una situació de soledat no desitjada. “El Telèfon de l’Esperança complementa els serveis que ofereix l’Ajuntament de Castelló per a la gent gran i contribueix a millorar la seua qualitat de vida i la inclusió social”, ha destacat l’alcaldessa. Granero, per part seua, ha posat en valor “el treball i la implicació” de l’associació amb les persones majors.

L’objectiu del projecte Escoltant els majors és millorar la qualitat de vida i la inclusió social de les persones majors que es troben soles i/o en risc d’exclusió o marginació, mitjançant l’acompanyament telefònic (i presencial en alguns casos), per part de voluntaris de l’associació, que són experts en relació d’ajuda i en intervenció en situacions de crisi emocional. A més, brinda un espai de suport emocional on poden expressar les seues preocupacions i inquietuds per a minimitzar la situació de soledat no desitjada, a fi de millorar el seu benestar físic i la seua salut emocional.

Les persones destinatàries del projecte són majors de 65 anys que viuen sols i/o se senten sols; sense contacte amb amics i/o familiars, o amb poc contacte; persones que passen molt temps soles i desitgen acompanyament per part d’altres persones; i amb limitacions físiques i/o logístiques, que els dificulten integrar-se i/o participar en activitats i/o grups socials.

Sobre la base del conveni, l’Ajuntament es compromet a donar a conéixer el projecte a les persones majors de 65 anys que visquen soles, a través dels diferents programes municipals i centres de persones majors. L’associació, per part seua, haurà de, entre altres compromisos, mantindre contactes periòdics telefònics amb les persones derivades des de l’Oficina del Major i des dels Serveis Socials municipals, garantir que les persones que s’incorporen a aquest projecte siguen ateses per voluntaris/as especialitzats en l’escolta i formats per a activar les capacitats de les persones i perquè puguen superar els seus problemes, i facilitar informació relativa a la resta de programes i tallers oferits des de la pròpia organització.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem