Castelló redueix el transport públic un 50% davant les directrius sanitàries per coronavirus

  • L'Ajuntament manté les connexions amb centres de salut i hospitals en el nou servei que funcionarà a partir de demà

VilaWeb
19.03.2020 - 16:00

L’Ajuntament de Castelló activarà a partir de demà, divendres 20 de març, un servei especial de transport públic amb autobús, que redueix en poc més del 50% el servei ordinari que es presta fins al dia d’avui, seguint les directrius sanitàries per coronavirus. Les connexions bàsiques amb els centres de salut i hospitals es mantindran, malgrat que deixen de ser operatives nou de les 19 línies i s’amplien les freqüències de pas. Es una nova mesura derivada de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, que és conforme a la demanda actual del transport públic a la ciutat, garantint el servei bàsic.

“Després d’avaluar l’ús del transport públic en els últims dies, i seguint les directrius sanitàries per coronavirus, reduirem el servei a mínims, mantenint les línies bàsiques cap als centres de salut i hospitals. Amb això pretenem contribuir en la mesura que siga possible a frenar les possibilitats de contagi”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

D’aquesta forma, a partir de demà i fins a una altra ordre, de dilluns a diumenge (incloent festius), només quedaran actives 10 de les 19 línies de transport públic (L1, L2, L4, L6, L7, L8, L9, L10, L16 i L18), amb una freqüència de pas de 60 minuts (excepte una, la L7, que serà de 90 minuts). Altres nou (L3, L5, L11, L12, L13, L14, L15 , L17 i la nocturna, LN1), deixaran de prestar servei. A més, només es podrà accedir als autobusos per la porta posterior.

Aquestes mesures se sumen a unes altres que ja s’estan aplicant en el transport públic urbà de Castelló amb l’objectiu de frenar la propagació del coronavirus, com el reforç en la neteja i desinfecció dels autobusos. També s’aconsella pagar amb l’abonament i no en efectiu, i es recomana mantindre les distàncies de seguretat entre les persones que esperen en les parades i dins del vehicle, entre els passatgers i amb el conductor.

La recomanació general és que no s’utilitze el transport públic urbà si no és estrictament necessari i es limite el seu ús, especialment entre els grups vulnerables, que són els majors de 60 anys i les persones diagnosticades d’hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars i pulmonars cròniques, càncer, immunodeficiències, i les embarassades, pel principi de precaució.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem