Castelló potencia la mobilitat sostenible i se suma demà al Dia Europeu sense Cotxes

  • En deu carrers i places cèntriques es restringirà el trànsit per a reduir emissions i reivindicar l'espai públic per al vianant

VilaWeb

Redacció

21.09.2020 - 15:46
L’Ajuntament de Castelló se suma un any més al Dia Europeu sense Cotxes, que se celebra demà, 22 de setembre. La iniciativa s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat 2020, que s’organitza a nivell europeu sota el lema Per una mobilitat sense emissions. La zona restringida de pas de cotxes abasta carrers i places cèntriques, com la plaça de la Pau, avinguda Rei En Jaume, carrers Navarra, Arrufat Alonso, Comte Pestagua, Gasset, Saragossa, plaça Clavé i carrers Sant Lluís i Sant Fèlix.

L’horari de tancament serà des de les 10.00 fins a les 14.00 hores; i de les 17.00 a les 20.00 hores. Aquestes vies, en aqueixos horaris, estaran tancades al gruix del trànsit, encara que podran circular per elles el transport públic, els vehicles de càrrega i descàrrega, els residents i els vehicles que no siguen contaminants.

“Un any més Castelló se suma al Dia Europeu sense Cotxes per a reivindicar una mobilitat sostenible i contribuir així a rebaixar les emissions a la ciutat”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. “Serà també una nova jornada de reivindicació de l’espai públic per al vianant, que és una de les línies estratègiques d’aquest equip de govern, que ens marquem com a objectiu ampliar les zones per als vianants de la ciutat per a avançar cap a un model més pacificat”, ha destacat Ribes.

Amb la celebració del Dia sense Cotxes, es donarà per finalitzada la Setmana de la Mobilitat 2020 de Castelló, la programació de la qual s’ha adaptat a les condicions sanitàries derivades del coronavirus, centrant-se en accions en l’àmbit educatiu i en suports online. Respecte als continguts didàctics, s’ha començat a preparar un curs online sobre mobilitat sostenible dirigit a l’alumnat de Primària que pretén sensibilitzar sobre tres qüestions fonamentals: la mobilitat sostenible i la seua repercussió sobre el canvi climàtic; les normes de seguretat viària i especialment les mesures de seguretat enfront de la covid-19; i la importància dels camins escolars.

El curs constarà de tres blocs que inclourà cadascun un vídeo didàctic de 20 minuts aproximadament explicant la temàtica concreta a tractar; un exercici tipus test perquè el professorat puga verificar el correcte enteniment dels continguts del vídeo per part de l’alumnat; i un exercici pràctic perquè cada alumne/a puga posar en pràctica l’aprés. Es realitzarà un concurs entre tot l’alumnat dels centres educatius atorgant un premi als tres finalistes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem