31.01.2017 - 10:34
Creativitat, tradició i gastronomia s’uneixen en el I Concurs de Cartells del Fadrinet per a triar la imatge que identificarà al dolç oficial de les festes de la Magdalena. La regidora de Festes, Sara Usó, i el mestre major del Gremi de Forners, José Miró han presentat aquesta iniciativa amb la qual es pretén seguir potenciant el Fadrinet com a postres oficials de les festes fundacionals, just quan falta mes i mig per al seu inici.
Miró ha explicat que serà un jurat el que triarà el cartell guanyador d’entre tots els que s’envien al mail del Gremi (gremiocastellon@gmail.com). El comitè avaluador estarà integrat per la presidenta del Patronat de Festes i regidora de l’Ajuntament, Sara Usó; el portaveu de la Ruta Sabors de la Diputació de Castelló, Baudilio Martínez; el president de la Federació Gestora de Gaiates, Carlos Chipirraz; el president de la Federació de Colles, José Luis Santolaria; i la gerent de Servicios Panadería, Belén Tejedor, a més del propi Miró i l’artesà Juan Miravete com a representants del Gremi de Forners.
El mestre major ha afegit que el guanyador tindrà un premi de 100 euros patrocinat per Servicios Panadería i el seu cartell podrà veure’s en totes les fleques artesanes del Gremi de Forners, i en les entitats col·laboradores, a partir del pròxim 24 de febrer i fins al final de les festes de la Magdalena.
A més, ha recordat que el Gremi va crear el Fadrinet fa 7 anys i, des de llavors, “cada Magdalena hem desenvolupat una iniciativa per a impulsar el dolç de la Magdalena, i en totes elles sempre hem comptat amb el suport de el ‘món de la festa’ i de les autoritats, per açò vull agrair-los en nom dels mestres artesans la seua confiança en nostres els seus productes de qualitat”. De fet, va recordar que en el 2010 “els forners del Gremi vam crear el Fadrinet amb la il·lusió que Castelló tinguera un dolç únic que identificara els nostres sabors i tradicions, i any rere any, gràcies al suport de tota la ciutadania, ha sigut un èxit i ha portat el nom de Castelló fora de les nostres fronteres regionals i nacionals”.
Per la seua banda, la regidora Sara Usó ha agraït la iniciativa, ha animat a participar i a plasmar “la qualitat d’un dolç fet amb ingredients locals també molt arrelats en les nostres festes”.
Disseny i terminis
El termini per a presentar els cartells s’obri matí i es perllongarà fins al 16 de febrer. En els dies posteriors el jurat deliberarà sobre els cartells proposats i el dia 24 de febrer presentarà públicament la imatge guanyadora. Aquelles persones que desitgen imatges específiques del dolç per a desenvolupar el seu cartell poden sol·licitar-les al mail del *Gremi. El cartell haurà de presentar-se en grandària A3 i en format pdf, i la imatge guanyadora passarà a ser propietat del Gremi i portarà els logotips de les entitats col·laboradores.
De forma paral·lela, en els pròxims dies els forners artesans del Gremi iniciaran ja l’elaboració dels tradicionals Fadrinets, un dolç creat ingredients tan nostres com el boniato o la mistela, i que, segons ha explicat José Miró, han viatjat a països com Nova Zelanda, Canadà o Estats Units.