18.01.2022 - 17:23
Castelló ha sigut present en la jornada com a integrant de la European Route of Ceramics del Consell d’Europa després de ser acceptada en 2020 com primera ciutat espanyola integrant d’aquesta ruta cultural el principal objectiu de la qual és revaloritzar i acostar a la ciutadania el patrimoni cultural europeu vinculat a la producció de la ceràmica. La decisió va ser adoptada per l’Assemblea General de l’Associació Europea de la Ruta de la Ceràmica. Amb la seua incorporació, Castelló es va unir a altres ciutats i entitats que configuren la xarxa com Faenza (Itàlia), Llemotges (França), Museu Princenhof de Delft (Països Baixos), Museu Porzellanikon de Selb (Alemanya) i Höhr-Grenzhausen (Alemanya).
L’alcaldessa, Amparo Marco, aprofitant aquesta iniciativa del Ministeri de Cultura i Esport, ha tornat a posar en valor l’entrada de Castelló en la Ruta Europea de la Ceràmica, “com a revulsiu turístic i recurs didàctic, que ens permet descobrir a veïns i visitants el patrimoni ceràmica de la nostra ciutat”. “És una oportunitat de compartir a nivell internacional una part essencial de la nostra identitat, com així ho mostrarem aquesta setmana en la Fira Internacional de Turisme de Madrid”, ha ressaltat Marco.
La regidora de Turisme, per part seua, ha destacat la Ruta de la Ceràmica posada en marxa a Castelló arran de l’entrada de la ciutat en la European Route of Ceramics. En l’últim any, 2021, s’han organitzat set visites guiades de la Ruta de la Ceràmica, en les quals han participat unes 150 persones aproximadament, complint aforaments i altres mesures de protecció i prevenció davant la covid-19. La ruta proposa un itinerari per la ciutat amb 15 punts que visitar: parc Ribalta, Casa de les Cigonyes, edifici de Correus, Casa de les Quatre Cantonades al carrer Enmig, Església de la Puríssima Sang, decoració del ficus de Mª Agustina, Casa dels Caragols, carreró del Ecce-Homo, plaça Na Violant, Fàbrica Diago, al·legoria de la ceràmica i del treball del carrer Asensi, el Palau de la Festa, parades del Tram, l’àgora de l’UJI o el joc de l’Oca de la plaça Hort dels Corders