24.06.2021 - 17:13
“El Consell Social de la Ciutat, com a màxim òrgan de participació ciutadana de Castelló, ha tingut un protagonisme especial a l’hora de definir les claus de la recuperació davant una crisi sanitària sense precedents com la de la covid-19. Amb la seua col·laboració, a través de la Comissió d’Impuls, hem definit 145 mesures que reforcen l’estratègia municipal per a pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló i presidenta del Consell Social. “Unes accions que generen noves oportunitats per als nostres veïns i veïnes i que posen de manifest la importància d’aquest òrgan de participació, amb el qual hem comptat de nou en un tema de ciutat i que ens ha ajudat a canalitzar les necessitats de la ciutadania i millorar entre tots i totes la seua qualitat de vida”, ha ressaltat Marco.
Així, i segons recull l’últim informe d’activitat, en 2019, en la sessió d’11 d’abril, es va ratificar la renovació de la composició de la Comissió de Treball d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Sostenibilitat Ambiental, que va tindre com a comesa principal emetre informe sobre la versió inicial del Pla d’Ordenació Detallada i, en la sessió de 10 de desembre, es va crear la Comissió de Treball d’Hisenda i Desenvolupament Econòmic, que tindria per objecte l’elaboració, a la vista del pressupost de l’exercici anterior, de la proposta de criteris i recomanacions per a elaborar el pressupost.
L’any 2020, amb l’aparició de la crisi sanitària de la covid-19, es va considerar que el Consell Social de la Ciutat, com a principal òrgan consultiu i de participació ciutadana, tinguera un protagonisme especial a l’hora de definir les claus de la recuperació, de la generació de confiança i certitud, amb l’establiment de mesures econòmiques, polítiques actives d’ocupació, recuperació del benestar públic i desenvolupament de les potencialitats de les noves tecnologies, l’economia digital i la transició ecològica. D’aquesta manera, en sessió de 6 de juliol, es va aprovar la creació i composició de la Comissió de Treball de l’Impuls de Castelló, la comesa del qual seria l’elaboració d’un informe amb les propostes i recomanacions per al projecte de recuperació de Castelló dels efectes econòmics i socials derivats de la crisi sanitària de la covid-19.
El mateix document inclou els objectius del 2021, un dels quals ja es va materialitzar en el ple d’aquesta setmana, amb l’aprovació per unanimitat de l’informe de la Comissió d’Impuls de Castelló, que recull 145 mesures articulades en dues línies d’actuació: polítiques socials i de cures, salut pública i sanitat; i reactivació econòmica i recuperació de l’ocupació i la innovació.
També es fixa per a enguany que el Consell Social de la Ciutat tinga una participació activa en les reunions de l’Agenda Urbana de Castelló 2030. “Comptem així amb el màxim òrgan de participació ciutadana de la ciutat, ampli i plural, per a elaborar amb la seua col·laboració un document estratègic que integrarà les polítiques urbanes, actuacions que permeten transformar Castelló amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica”, ha apuntat l’alcaldessa. “D’aquesta manera, avancem en l’Agenda Urbana de Castelló, que serà referent a nivell estatal, tal com subscrivim en el conveni amb el Ministeri, convertint a Castelló en exemple perquè altres municipis definisquen el seu model de desenvolupament urbà sostenible durant els pròxims anys”, ha subratllat Marco.