06.05.2020 - 17:31
L’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa el projecte Castelló Cuina Social amb el qual s’elaboren 400 menús diaris (que s’ampliaran a 500 a partir del divendres) per a repartir en les llars de les persones en situació de vulnerabilitat social. Aquest projecte se suma a uns altres que, des de la Regidoria de Benestar Social, s’han posat a la disposició de la ciutadania des de la declaració de l’estat d’alarma per a garantir una correcta alimentació a persones majors, a menors en situació de vulnerabilitat i a les seues famílies mitjançant el repartiment de menús complets i saludables. En total, l’Ajuntament reparteix uns mil menús diaris en llars de Castelló i atén un centenar de persones majors que han sol·licitat acollir-se al projecte ‘Menjar a casa’ des del passat 14 de març.
“L’Ajuntament de Castelló ha bolcat els seus recursos per a fer front a l’emergència social per coronavirus, especialment per a garantir una correcta alimentació entre la població més vulnerable”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. L’alcaldessa ha agraït al cuiner Miguel Barrera aquesta iniciativa en la qual ha aconseguit reunir a més de mig centenar de cuiners de la província de Castelló que s’alternen per a fer 400 menús diaris. El nombre de menús s’ampliarà a 500 a partir d’aquest divendres.
El projecte Cuina Social Castelló va arrancar dijous passat en les instal·lacions del CdT del Grau. Aquest servei es manté també durant cap de setmana i festius. Els menús estan dissenyats pel cuiner Miguel Barrera i compleixen amb els requisits per a garantir una alimentació equilibrada, saludable i que aporta els hidrats i les proteïnes necessàries. Tots els menús compten a més amb una fruita i un lacti al dia. A la iniciativa s’han sumat cuiners de restaurants de Castelló i de la resta de la província.
El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha explicat que amb aquest servei es reforçarà el projecte ‘Menjar a Casa’ que porta aliments a les llars de 106 persones majors i el servei de repartiment de menús a domicili entre menors i les seues famílies en situació de vulnerabilitat social. Aquest servei arriba cada dia a prop de 600 persones. “Es tracta de garantir un menjar saludable en les llars amb vulnerabilitat social o entre persones majors que viuen en situació de soledat mentre dure aquesta emergència social per coronavirus”, ha apuntat.