Castelló organitza el primer congrés sobre la Marjaleria per a implicar la ciutat en la conservació de la seua riquesa ambiental

  • Transició Ecològica impulsa unes jornades divulgatives amb Gecen i el Grup AU per a posar en valor la importància de la seua protecció

VilaWeb
Redacció
30.11.2021 - 19:15

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha organitzat per als dies 10, 11 i 12 de desembre el Primer Congrés sobre la Marjaleria de Castelló, unes jornades divulgatives que impulsa al costat del Grup d’Estudi i Conservació dels Espais Naturals (GECEN) i el Grup Au d’Ornitologia per a implicar la població en la conservació i protecció de l’aiguamoll. Les jornades se celebraran en el Centre Cultural la Marina del Grau. Les persones interessades es poden inscriure en el correu electrònic transicioecologica@castello.es i el programa es pot consultar en el web castelló.es

Serà un congrés divulgatiu obert a tota la ciutadania sobre la riquesa ambiental, agrària, històrica i paisatgística de la Marjaleria i per a explicar els motius per a la seua protecció i conservació”, ha exposat en roda de premsa el regidor de Transició Ecològica Fernando Navarro, qui ha estat acompanyat per Francisco González, de GECEN, i Joan Castany, del Grup Au d’Ornitolologia.

Seran unes jornades perquè la ciutat i la Marjaleria es comencen a reconciliar i perquè els veïns tinguen clar que l’horitzó de reordenació de 10 anys que estableix el nou Pla General Estructural i la declaració d’impacte ambiental és una oportunitat per a redignificar la Marjaleria i restaurar la seua riquesa ambiental i, també, per als habitatges susceptibles de ser legalitzades”, ha continuat Navarro, qui ha afegit que aquest full de ruta servirà “per a tindre una ciutat en la qual viure millor, més rica ambientalment amb una producció agrària activa”.

El congrés abastarà conferències sobre diferents àmbits de la Marjaleria. Respecte a la biodiversitat, Joan Castany ha explicat que hi haurà xarrades sobre les aus, amfibis i rèptils, peixos i algues aquàtiques. De la mà dels ponents Valentí Lesmes i Jordi Tárrega, de SEBird Life; Antonio Padrillo, de la Conselleria d’Emergència Climàtica; Berto Gil, de l’Associació Herpetològica Espanyola; i Joan Sanchís i Javier Barreda, del Grup Au.

Francisco González ha indicat que hi haurà altres ponències sobre la nova ordenació urbanística i de la infraestructura verda desenvolupada en altres espais periurbans com són el Parc Agrari del Baix Llobregat, els Carrisals d’Elx, o l’ús de l’aigua com a element fonamental del paisatge. Amb intervencions de Consuelo Leal i María Elena Gil, de l’Ajuntament de Castelló; Pilar Donat, de la Universitat d’Alacant; Sònia Callau, de la Diputació de Barcelona, Juan Miguel Montaner, de la Unió de Llauradors, i Julia Pineda i Jaume Puchalt, de CREAQCIO.

El congrés finalitzarà el diumenge 12 amb una anellament d’aus en la desembocadura del riu Sec i una ruta ciclista per la Marjaleria.

.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem