Castelló optarà a 10 milions de fons Feder per impulsar una estratègia de desenvolupament urbà sostenible

  • L'alcaldessa destaca que s'aposta per “rehabilitar espais urbans degradats i impulsar models de transport alternatius”

VilaWeb

Redacció

13.01.2016 - 14:28

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha celebrat  una sessió extraordinària per aprovar la sol·licitud d’ajudes per desenvolupar una estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI) amb fons europeus que ascendeix a 20 milions d’euros, cofinançats al 50% entre la Unió Europea i l’Ajuntament. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha subratllat que aquesta estratègia permetrà “desenvolupar accions encaminades a promoure la reducció d’emissions de CO2, afavorir l’eficiència energètica, consolidar la ciutat ja construïda, la rehabilitació d’espais urbans degradats, també la diversificació del teixit productiu, avançar en una administració electrònica i models de transport alternatius al motoritzat”.

Castelló ha optat per impulsar en aquesta primera convocatòria l’estratègia de l’àrea urbana de Castelló, possibilitant que la de l’àrea metropolitana es puga presentar en la segona convocatòria que es produirà a mitjan de 2016. L’estratègia EDUSI-CS preveu línies d’actuació en tots els objectius temàtics contemplats com són conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos; promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació; afavorir la transició a una economia baixa en carboni en tots els sectors i millorar l’ús i la qualitat de les tecnologies d’informació i de la comunicació i l’accés a les mateixes.

El pressupost de l’EDUSI-CS en el cas de l’àrea urbana de Castelló és d’aproximadament de 20 milions cofinançats mitjançant el programa operatiu Feder de creixement sostenible 2014-2020 amb l’objectiu de desenvolupar “una estratègia per a generar una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora”, ha afegit l’alcaldessa.

L’estratègia presentada realitza una identificació inicial de problemes, inclou una anàlisi del conjunt de l’àrea urbana des d’una perspectiva integrada, un diagnòstic de la situació de l’àrea urbana identificant les necessitats i problemàtiques així com els seus actius i potencialitats. A més, s’estableix un cronograma amb les línies d’actuació entre els anys 2016 i 2020, la planificació temporal orientativa de les accions a dur a terme al llarg del període de vigència de l’estratègia.

L’alcaldessa ha afegit que la implementació d’aquest projecte “comptarà amb la participació ciutadana gràcies a la creació d’un grup de suport local i aprofitant mecanismes de participació existents com a consells i fòrums formats per agents econòmics, socials i institucionals”.

 

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem