Castelló ofereix producte local, de temporada i a preus justos, en la Fira de la Taronja

  • Transició Ecològica inicia una nova edició del mercat de venda directa en la plaça Fadrell amb el lema “Reactivem Castelló”

VilaWeb

Redacció

31.10.2021 - 17:47

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha iniciat aquest diumenge una nova edició de la Fira de la Taronja 2021-2022, un mercat de venda directa que ofereix cítrics del terme municipal de temporada i a preus justos i que ajuda a impulsar el consum de proximitat. La Fira es desenvolupa cada diumenge de 09.00 a 13.30 hores en la plaça Fadrell.

La Fira de la Taronja és un mercat de venda directa de cítrics que permet als nostres llauradors i llauradores obtindre un preu just i als consumidors comprar de temporada, producte fresc i implicar-se en què l’agricultura siga viable al nostre terme. Hem començat amb les varietats de clementina, marisol i hernandines, i en les pròximes jornades ja podrem comprar també clemenules”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha visitat les parades instal·lades en la plaça Fadrell.

L’Ajuntament organitza la Fira de la Taronja amb el lema “de l’agricultura també es viu, Reactivem Castelló”, amb l’objectiu de fer costat al sector citrícola local amb preus justos i impulsant canals curts de comercialització, al mateix temps que promou una alimentació saludable entre els consumidors i redueix la petjada ecològica. Participen productors amb terres de cultiu de cítrics del terme municipal.

Enguany la Fira compleix la seua dotzena edició. Ofereix varietats de cítrics segons temporada, com marisol (octubre i novembre), clemenules (novembre i desembre), navel (desembre, gener, febrer, març i abril), hernandina (gener, febrer i març), navel late (gener, febrer, març i abril), sanguina (febrer) i llimes (durant tota la temporada).

Ha començat en la plaça Fadrell però en el cas de superar el seu aforament s’habilitarien altres espais públics. Així mateix i per a reforçar la gestió ambiental els participants reparteixen els seus productes amb bosses reutilitzables.

L’impuls de mercats de venda directa és una de les mesures que contempla El Pla de Reactivació Agrària que ha dissenyat la Regidoria de Transició Ecològica per a millorar el rendiment del sector.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem