La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló millora el servei de les aigües regenerades de l’estació depuradora (EDAR) i la seua gestió ambiental amb l’execució d’un nou bypass. L’actuació té un pressupost de 64.834 euros i acabarà a finals d’aquest mes.

«Amb aquesta obra s’evitarà que els possibles desbordes en episodis de pluges afecten a part de l’aigua regenerada. El nou bypass permetrà que tot l’excedent que es produïsca per l’augment del cabal es trasllade a l’emissari submarí, reforçant-se l’eficiència del servei de subministrament de l’EDAR de Castelló», explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que aquesta setmana ha visitat les obres al costat de tècnics de la Direcció Municipal de Serveis Urbans, Infraestructures i Medi Ambient, i el director de Sanejament i Depuració de l’ empresa concessionària de la depuradora (FACSA), Luis Basiero.

Segons l’operatiu de funcionament de la planta depuradora, les aigües tractades són remeses al sistema terciari per a la seua posterior reutilització, emmagatzemant-se en la cambra de cloració per a la seua distribució. Fins al moment, l’aigua sobrant es dirigeix a l’emissari submarí però una part dels decantadors secundaris es connecta directament amb la cambra de cloració que fa que els desbordes acaben en la citada cambra i impacten a l’aigua regenerada, la qual cosa obliga a la interrupció momentània del servei fins que es recupera el recurs hídric afectat.

L’actuactió contempla el nou bypass, que permetrà portar tota l’aigua desbordada a l’emissari submarí, i una adequació de la cambra de proveïment del canal de cloració. La solució que es desenvolupa evitarà la possible contaminació d’aigües depurades procedents del decantador secundari en la cambra de cloració, posarà fi als talls de subministrament d’aigua regenerada quan hi ha afecció, i millorarà amb un equip de neteja superficial la cambra de proveïment i una bomba d’extracció de fangs.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.