Castelló instal·la més de mig centenar de contenidors marrons per a testar la recollida de residus orgànics

  • La prova pilot s'aplica en tres districtes amb una població de més de 7.000 veïns i es perllongarà durant sis mesos

VilaWeb
24.01.2017 - 09:00

 

Castelló ha iniciat la prova pilot de recollida selectiva de residus orgànics d’origen domèstic. L’Ajuntament ha instal·lat més de mig centenar de contenidors marrons en les tres zones incloses en el projecte experimental per a avaluar la resposta ciutadana a la recollida selectiva en origen de restes de menjar cuinat o no, com a carn, peix, peles, fruita, verdura i aliments caducats, restes de cafè i infusions, restes de jardineria i paper amb restes orgàniques.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha recordat que durant els pròxims sis mesos s’avaluarà la resposta ciutadana a aquest nou servei de recollida selectiva en origen. “Confiem que la ciutadania responga en la prova pilot i la recollida selectiva de residus orgànics s’estenga a tota la ciutat”, ha apuntat l’edil, qui ha recordat que “ja hi ha moltes ciutats que tenen implantat aquest sistema i a Castelló hem de recuperar el temps perdut”.

Les tres zones dels districtes Centre, Nord i Oest en què s’aplicat la prova pilot ja compten amb el cinquè contenidor de recollida de residus: el contenidor marró. L’edil Rafa Simó ha reiterat la importància d’incorporar com un hàbit més la separació en origen dels residus orgànics lloc que suposen entre el 40% i 50% de la brossa que acabem tirant al contenidor comú”. Simó ha defensat que “si agafem l’hàbit de separar els residus orgànics aconseguirem tres coses molt importants: millorar el reciclatge, millorar la neteja de la nostra ciutat i crear *compost, una tova molt nutritiva i barat que serviria per a alimentar els jardins de la ciutat i els camps de cultiu”.

Aquest projecte pilot, que compta amb un pressupost que ronda els 100.000 euros finançats per Reciplasa, abastarà mig centenar de carrers repartits en tres districtes diferents de la ciutat. Així, s’engegarà de forma experimental en el centre històric, en un àrea amb una població de 3.956 persones; en una zona del districte Nord, amb una població d’1.451 persones i en el districte Oest, en una zona del Raval Universitari amb una població benvolguda de 2.244 persones, segons ha explicat Simó.

A més, l’empresa concessionària ha repartit 2.200 poals de manera gratuïta als veïns i veïnes dels tres districtes per a ús domiciliari. Aquests poals domèstics, igual que els contenidors instal·lats en el carrer, contenen adhesius informatius en les quals es pot consultar què tipus de deixalles poden tirar-se al contenidor i quins no.

Així, en el poal marró han de dipositar-se restes de menjar cuinat o no (carn, peix, peles, fruita, verdura i aliments caducats), restes de cafè i infusions, restes de jardineria i paper amb restes orgàniques. El que no ha de tirar-se en aquest contenidor són envasos, vidre, paper, cartó, burilles i restes de cigarrets, bolquers, comprimides o excrements.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem