Castelló impulsa la participació infantil i la formació sobre Ciutats Amigues de la Infància

  • Marco posa en valor el treball de l'equip de govern per a situar a la infància i l'adolescència en el centre de l'agenda política

VilaWeb

Redacció

07.10.2020 - 13:37
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha obert les I Jornades Formatives sobre Ciutats Amigues de la Infància, que ha organitzat l’Ajuntament de Castelló i els consistoris de Morella i la Vall d’Uixò, al costat d’Unicef Comité Comunitat Valenciana. Una iniciativa que es desenvolupa de manera online entre hui i demà amb l’objectiu d’intercanviar i conéixer diverses experiències municipals, i en la qual s’aborden temes com la promoció dels drets de la infància, el foment de la participació infantil, l’elaboració de Plans d’Infància i Adolescència, o la creació, el funcionament i dinamització dels Consells Municipals d’Infància i Adolescència.

“Des del govern municipal hem impulsat des de l’any 2015 accions perquè Castelló siga un lloc en el qual els xiquets, xiquetes i adolescents tinguen veu i realitzen proposades sobre la ciutat que volen. I ho continuarem fent. Per això, es preveu convocar pròximament un ple infantil per a abordar la covid-19, perquè els xiquets i xiquetes puguen exposar com l’han viscut i quines mesures o propostes plantegen per a afrontar la pandèmia. És molt important escoltar la veu de la infància sempre, i especialment en un context com l’actual”, ha assegurat l’alcaldessa durant la seua intervenció.

Castelló va ser reconeguda en 2018 com a Ciutat Amiga de la Infància, un segell que posa en valor el compromís i l’esforç que ha realitzat l’Ajuntament per a situar a la infància i l’adolescència en el centre de la seua agenda política. El reconeixement va arribar després que es posara en marxa, en 2017, el Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, i que s’aprovara, en 2018, l’I Pla Municipal d’Infància i Adolescència de Castelló. També en l’anterior legislatura es van posar en marxa els plens infantils.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, també ha seguit les jornades i ha posat l’accent en la importància de comptar amb els xiquets, xiquetes i joves “per a incorporar la seua perspectiva i les seues propostes a les polítiques que impulsem des del govern municipal”.

Els més de 120 participants inscrits de 48 municipis de tota la Comunitat Valenciana coneixeran en aquestes jornades el procés de candidatura i obtenció del reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància; i s’informaran sobre aspectes pràctics com la posada en marxa de consells de participació infantil i l’elaboració de plans locals d’infància i adolescència, així com la importància de promoure la participació en els centres escolars i les estratègies per a dur-lo a terme.

A més, la directora general d’Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Molero, ha compartit els avanços en l’elaboració de l’Estratègia d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem