Castelló implantarà un simulador d’empreses en Tetuán XIV que fomente l’emprenedurisme

  • Les diferents accions previstes a la Ciutat de la Solidaritat permetran contractar o formar enguany 130 persones

VilaWeb

Redacció

15.03.2016 - 10:49

 

L’Ajuntament de Castelló implantarà enguany un simulador d’empreses per tal d’afavorir l’emprenedurisme. Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en una visita junt a la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta; al de Benestar Social, José Luis López; al d’Educació, Enric Porcar, i a la de Cultura, Verònica Ruiz, a les instal·lacions de la Ciutat de la Solidaritat, en Tetuán XIV, on s’imparteixen els programes de formació i ocupació per a millorar l’ocupabilitat de persones en atur. Aquest simulador d’empreses “pretén afavorir l’emprenedurisme i ajudarà a recrear l’entorn real en el qual es mou una empresa, des de la creació fins a la posada en funcionament”, han explicat.

Aquesta serà una de les accions que s’engegaran enguany a la Ciutat de la Solidaritat, que també acollirà les actuacions formatives que es convocaran des del Pacte Local per l’Ocupació, que en 2016 compta amb un pressupost de 300.000 euros després de diversos exercicis amb pressupost zero, i que se centraran en les especialitats de fusteria-ebenisteria, fusteria metàl·lica i electricitat.

Marco ha defensat la “aposta per l’ocupació d’aquest Govern municipal des del primer moment” i ha recordat que “el pressupost municipal de 2016 arreplega l’impuls a la creació d’ocupació amb una inversió de 2,1 milions d’euros, un 105% d’increment respecte a 2015”. A més d’aquestes dues iniciatives per a impulsar la formació i l’ocupabilitat, enguany també s’incorporaran els Jornals de Vila, que compten amb un pressupost de 315.000 euros.

“Volem seguir apostant per la formació i el reciclatge professional en temps de crisi i volem que aquest centre siga la punta de llança de les polítiques d’ocupació i formació que impulsem des de l’Ajuntament de Castelló”, ha declarat l’alcaldessa.

Per la seua banda, la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica ha avançat que es va a sol·licitar al Servef una nova edició d’Escola Taller amb les especialitats de ceràmica artística, Energia solar i pintura d’edificis i un Taller d’Ocupació en electricitat, lampisteria, obra de paleta”. A més, es va a sol·licitar la participació en cursos de formació ocupacional (neteja i jardineria) i es continuarà amb les edicions dels tallers de cerca d’ocupació per internet.

“La previsió de persones formades o contractades en la Ciutat de la Solidaritat amb aquestes iniciatives serà d’unes 130 persones”, ha assenyalat la regidora. En aquests moments, segons ha detallat Amparo Marco, 59 persones estan contractades o percebent una beca d’assistència als cursos de formació, “de les quals 28 són dones i 31 homes el que demostra que les polítiques d’igualtat són transversals i s’apliquen també en ocupació”.

Les instal·lacions de Tetuán XIV disposen d’aules teòriques i tallers pràctics homologats per la Generalitat Valenciana, que permeten impartir activitats formatives destinades a l’obtenció de certificats de professionalitat en les diferents especialitats formatives. “Aquest certificat avala que la formació impartida s’ha desenvolupat amb uns estàndards de qualitat metodològics i didàctics establits en cada Reial decret que regula el certificat de professionalitat corresponent”, ha subratllat la regidora.

A més de la labor formativa, les instal·lacions de Tetuán XIV també destaquen per aspirar a convertir-se en un edifici sostenible i autosuficient energèticament. Actualment ja compta amb instal·lacions com a captadors solars que il·luminen zones de l’edifici poc il·luminades, calefacció mitjançant sòl radiant en l’hivernacle i aules de la planta baixa de l’edifici, caldera de biomassa, escalfament de l’aigua de bany i sanitària mitjançant plaques solars.

Des de l’any 2006, han passat per aquestes instal·lacions un total de 340 persones en els programes impartits. La inversió total en les diferents edicions de les Escoles Taller i dels Tallers d’Ocupació al llarg d’aquests anys ha requerit una inversió de 7,2 milions d’euros cofinançats entre el *Servef (6,1 milions d’euros) i l’Ajuntament de Castelló (1,1 milions d’euros).

 

 

 

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem