Castelló i Tunísia comparteixen polítiques d’igualtat a través del projecte ‘Elles trien’

  • La Regidoria d'Igualtat, dirigida per Ali Brancal, col·labora en el programa que subvenciona l'Assemblea de Cooperació per la Pau

VilaWeb

Redacció

18.10.2018 - 16:41

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per la vicealcaldesa, Ali Brancal, col·labora amb el projecte ‘Elles trien’, de l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP). Així, en una segona fase d’aquest, s’ha organitzat una trobada de dones a Tunísia, en la qual estan participant tres dones de les comarques de Castelló vinculades a moviments socials. El projecte té com a objectiu sensibilitzar a la ciutadania involucrada en col·lectius, associacions i grups de dones sobre la importància de la cooperació internacional al desenvolupament des d’un enfocament de gènere, posant el focus en les dones en l’àmbit de la cooperació i en el seu paper com a motors del canvi. El viatge està subvencionat per l’Assemblea de Cooperació per la Pau.

Es tracta d’un projecte que pretén teixir xarxes, acostar realitats allunyades geogràficament però properes quant a reptes de futur. Les participants s’han desplaçat allí amb l’objectiu d’informar i conscienciar a les dones de Tunísia de les associacions existents en la nostra ciutat al mateix temps que, al seu retorn, elles compartiran les seues experiències en el país africà.

Entre les participants en el viatge es troba Lola Mallén, presidenta de l’associació Adona’t, qui explica que “hem estat en el centre ‘Elanen pour la protection de les femmes victimes de violence’. Una jornada molt enriquidora que ens ha obert els ulls a un treball d’apoderament, autonomia i desenvolupament de dones en risc d’exclusió. Un rebuig que pateixen per part de la societat quan deixen la llar familiar per violència de gènere”.

L’activista recalca la visita a l’organització Aswat Nissa, lloc on s’assessora a les dones en qüestions polítiques amb l’objectiu d’incrementar la seua participació política i fomentar la igualtat en el país. Seguint amb aquest tema, Mallén i les seues dues companyes han presentat els plans d’igualtat i protocols d’actuació de Castelló, Morella i Vilafranca a més d’explicar diferents iniciatives associatives com els projectes d’Adona’t i l’Aplec dels Ports. “Una taula d’experiències, aprenentatges i nous reptes ens han acompanyat aquest dia. Gràcies a totes les dones que lluiten pels seus drets i la igualtat” posa de manifest Lola Mallén, presidenta de Adona’t.

La primera fase d’aquest projecte va comptar amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat de Castelló que, amb motiu del cicle ‘Dóna i cinema’, va projectar la pel·lícula ‘Somiadores’, documental on es remarca la importància de les dones en la construcció i motor de la societat. Després de la projecció es va realitzar un debat amb la col·laboració de l’Assemblea de Cooperació per la Pau. A més, aquesta organització va protagonitzar l’exposició ‘Elles trien: teixint complicitats, compartint reptes de futur entre Tunísia i Els Ports’ que es va inaugurar el divendres 28 de setembre en el Menador. Aquesta exposició està emmarcada en el Projecte d’Educació per al Desenvolupament i Sensibilització denominat ‘Elles trien, una proposta d’educació per a la ciutadania global en el municipi de Castelló’.

Dins del projecte s’estan realitzant diferents activitats com l’intercanvi amb Tunísia, per a saber com afronten la cooperació internacional amb organitzacions de dones i poder crear xarxes entre aquestes i les organitzacions de dones a Castelló. Entre altres coses, cal destacar la visita de les dones de Tunísia a la nostra ciutat, on després de compartir experiències, l’emissió de la pel·lícula ‘Somiadores’ dins del cicle ‘Dóna i cinema’ i la posterior xarrada a la projecció, es va brindar la possibilitat que una dona d’alguna de les associacions de dones de Castelló poguera participar en el projecte viatjant a Tunísia juntament amb dues dones més d’altres ajuntaments col·laboradors.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem