Castelló fomentarà l’ús de la bicicleta i demana més suport per al transport públic
L’Ajuntament incideix en l’aposta per la mobilitat sostenible i eficient per a realitzar els desplaçaments per la ciutat
Fomentar la mobilitat sostenible, impulsant l’ús de la bicicleta, facilitant els desplaçaments a peu i apostant pel transport públic. Són les línies de treball en les quals continuarà incidint la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Castelló després de les dinàmiques generades durant la crisi sanitària de la covid-19 i que coincideixen amb l’Estratègia de Mobilitat Sostenible de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, presentada aquesta setmana pel conseller Arcadi España.
“Durant els últims mesos han canviat les maneres de desplaçar-nos per la ciutat i aqueixes tendències i aqueixa experiència l’hem de tindre en compte des de l’administració per a continuar propiciant una mobilitat sostenible i eficient”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. “Per això, continuarem fomentant l’ús de la bicicleta, apostant pel servei municipal de préstec, el Bicicas, i també per la bici privada”, ha explicat. En aquest sentit, Ribes va instar l’administració autonòmica durant la reunió amb Espanya a “continuar l’aposta que han iniciat amb les subvencions a compres de bicicletes privades instal·lant pàrquings de bici privats al llarg de tota la província per a facilitar la intermodalitat i generar confiança en l’usuari, així com realitzar millores en la senyalització i en els itineraris”.
En la trobada Ribes també va plantejar l’opció de recuperar la gestió municipal de la línia Castelló-Grau per a millorar el servei, ja que es tracta d’un recorregut urbà que actualment gestiona l’administració autonòmica. I una altra de les reivindicacions del regidor de Mobilitat Sostenible es va centrar en el transport públic urbà, sol·licitant una línia d’ajudes que compense les pèrdues per la dràstica reducció d’usuaris durant els últims mesos derivada de l’aplicació de les mesures sanitàries pel coronavirus.
Quant a l’Estratègia de Mobilitat Sostenible, per a Castelló proposa fomentar la xarxa d’itineraris ciclistes que connecten els municipis metropolitans i que garantisquen la seguretat d’usuaris i usuàries, entre ells, els recorreguts Castelló-Grau-Almassora i Castelló-Benicàssim; així com un carril bus en l’àrea metropolitana.